Donderdagdeuntjes

12-06-2014 18:08

De brievenbus van ThePostOnline zit geregeld vol met muziek die dolgraag gerecenseerd wil worden. Om de stapels op de burelen wat te verkleinen recenseren we in Donderdagdeuntjes een paar cd’s die wat ons betreft zeker de moeite waard zijn om eens te luisteren. Deze week: Hercules & Love Affair en Eric Devries.

Hercules & Love Affair – The Feast of the Broken Heart

Hercules-Love-Affair-The-Feast-of-the-Broken-Heart-2014-1200x1200Genre: (nu-)house/disco
In 2008 scoorden ze een grote hit met het nummer Blind, waarop Anthony Hegarty (van Antony & The Johnsons) te horen was. Na ruim zes jaar is het tijd voor een derde album voor Hercules & Love Affair. Deze muzikale samenstelling is een initiatief van de New Yorkse DJ Andy Butler, die zijn handen ineen heeft geslagen met Kim Ann Foxman, Mark Pistel, Aérea Negrot, Shaun Wright and Nellyphant. Op The Feast of the Broken Heart slaat hij zijn handen ineen met nog veel meer artiesten, wat een gevarieerd album oplevert.

The Feast of the Broken Heart is een minimalistisch album dat zonder twijfel in de juiste gemoedstoestand licht spacend is. Steady beats, rondfladderende synthesizers met een klein vleugje disco. Dat maakt The Feast of the Broken Heart een album dat zowel fijn is om op te dansen, als op de achtergrond aan te hebben. Doordat het team achter het album het minimalistisch heeft gehouden qua house-invloeden, is het album ook toegankelijk voor mensen die niet al te fan zijn van het genre.

Eric Devries – Close To Home

Eric Devries - close to homeGenre: Americana
Wie aan Nederlandse Americana denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan The Common Linnets. Maar Nederland kent veel meer goede Americana. Singer-songwriter Eric Devries bracht vorige week zijn album Close To Home uit. Op Close To Home laat Devries zien dat hij niet alleen goed is in het schrijven van nummers, ook bewijst hij een subliem gitarist te zijn. Devries maakt met Close To Home een album dat een fijne continuïteit kent, maar wel genoeg variatie heeft om niet saai te worden. De nummers zijn heerlijk op de achtergrond tijdens het zomerse weer. Maar ook wie meer wil dan achtergrondmuziek kan genoeg horen: een verstopt gitaarrifje of een spontane piano zijn niet zeldzaam. Een album om vaker te horen, het verveelt niet snel.