BITS – Gamenieuws: E3-gametrailer extravaganza!

13-06-2014 17:00

Deze week vond in Los Angeles de E3 plaats; één van de grootste gamebeurzen ter wereld. Er werden nieuwe games aangekondigd, maar voornamelijk zagen we nieuwe trailers van spellen waarvan we reeds wisten dat ze in ontwikkeling waren. Hieronder zie je Bits-E3-overzicht! Het is bijna genoeg om je hele weekend te vullen!

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Gepland voor begin 2015, op de Playstation 4 en Xbox One.

Batman: Arkham Knight

Gepland voor 2015, voor pc, Playstation 4 en Xbox One.

Destiny

Spirituele opvolger van Halo (en van dezelfde maker). Verschijnt op 9 september van dit jaar voor de pc, Playstation 3 en 4, Xbox 360 en One.

Mortal Kombat X

Mortal Kombat is altijd behoorlijk bloederig en grimmig, maar tegelijkertijd zó bespottelijk over de top dat het weer hilarisch wordt. Mortal Kombat X verschijnt in 2015 voor de pc, Playstation 3 en 4 en de Xbox 360 en One.

Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare werd onlangs met veel fanfare aangekondigd; zelfs de populaire acteur Kevin Spacey werd uit de kast gehaald: hij speelt één van de hoofdrollen in het spel. Tijdens de E3 was hij overigens in geen velden of wegen te bekennen! Wat we wél zagen: robotpakken, lasers, drones, futuristische ruimteschepen en méér!

Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt op 4 november, voor alle spelsystemen en de pc.

Far Cry 4

Een uitgestrekt berggebied waarin je naar hartenlust rondzwerft en nog voor wat extra geweld zorgt tijdens een burgeroorlog. Far Cry 4 verschijnt op 18 november voor de pc, ps3 en 4 en de Xbox 360 en One.

The Division

De verwachtingen zij behoorlijk hoog gespannen rond dit schietspel. Samen met andere spelers verken je New York, nadat deze stad door een epidemie haast ten gronde is gericht. Je vecht tegen computergestuurde vijanden of tegen andere groepen spelers in een open wereld, om enige vorm van orde te bewaren. The Division verschijnt in 2015 voor de pc, PS4 en Xbox One.

Assassin’s Creed Unity

Als mysterieuze sluipmoordenaar help je in deze game mee om de Franse revolutie te bewerkstelligen. Assassin’s Creed Unity verschijnt eind oktober, begin november voor de pc, PS4 en Xbox One.

Rainbow Six: Siege

Gebaseerd op de geheime antiterreureenheid uit de koker van Tom Clancy. Erg veel is er nog niet bekend over dit tactische schietspel, maar het zal zich richten op het spelen met meerdere mensen online. In deze trailer zie je een scenario waarin spelers een huis binnenvallen waarin andere spelers een gijzelaar proberen te verdedigen. Rainbow Six: Siege staat gepland voor 2015 en is in ontwikkeling voor de pc, PS4 en Xbox One.

Valiant Hearts

Artistiekerig avonturenspel, dat zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog. Verschijnt al op 25 juni voor Playstation Network, Xbox Live en op pc.

Nintendo Amiibo

Activision heeft de populaire Skylanders, Disney heeft de Infinity-poppetjes en Nintendo kondigde een eigen lijn figuurtjes aan: Amiibo. Via een sensor kun je de Nintendo-mascottes importeren in games en ze daarin gebruiken. Meer uitleg in het filmpje hier onder:

Yoshi’s Woolly World

De spellen over de groene minidinosaurus Yoshi werden altijd al gekenmerkt door opvallende visuele stijlen en Yoshi’s Woolly World speelt zich af in een wereld die gemaakt is van wol. De game verschijnt begin 2015 voor de Wii U.

Nieuwe Legend of Zelda

Het enige wat Nintendo liet zien van een nieuwe Zelda-game was deze video. Het is de bedoeling dat de spelwereld uit één open geheel bestaat. Ziet er indrukwekkend uit, maar het is niet bekendgemaakt wanneer de game verschijnt.

Bayonetta 2

Na veel getreuzel verschijnt cultheldin Bayonetta dan toch aanstaande oktober voor de Wii U. Als je de disc-versie van Bayonetta 2 koopt, krijg je het eerste deel er gratis bij.

Project Giant Robot, Project Guard, Star Fox

Nintendo’s Shigeru Miyamoto werkt aan wat kleinere, experimentelere game voor de Wii U. Én een nieuwe Starwing.

Dragon Age: Inquisition

De RPG Dragon Age 2 viel nogal tegen; de makers kregen eigenlijk te weinig tijd voor het project, waardoor het een afgeraffeld geheel werd. Voor het nieuwe deel wordt wél de tijd genomen en dat zie je er ook aan af. De RPG verschijnt op 7 oktober voor de pc, PS3 en 4 en de Xbox 360 en One.

Battlefield: Hardline

Na een hele rits schietspellen met moderne en licht futuristische oorlogvoering, is de ‘politie en boeven’-aanpak zeker verfrissend te noemen. Battlefield: Hardline verschijnt op 21 oktober voor de pc, PS3 en 4 en de Xbox 360 One. De bètatests zijn al begonnen.

FIFA 15

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA! Deze vaste waarde verschijnt op 25 september op alle denkbare systemen.

The Order: 1886

Deze game doet nog het meeste denken aan Gears of War, maar dan in een ‘gothic horror’-setting met steampunkinvloeden. The Order: 1886 verschijnt op 20 februari op de Playstation 4.

No Man’s Sky

Deze game ziet er werkelijk fantastisch uit. In No Man’s Sky bezoek je verschillende procedureel gegenereerde planeten, waar je op ontdekkingstocht. Tref je toevallig een saaie planeet, dan klim je in een ruimteschip en vlieg je zó naar de volgende! Wanneer de game precies verschijnt is niet bekend.

Uncharted 4: a Thief’s End

Schatzoeker en massamoordenaar Nathan Drake keert ergens in 2015 terug, voor een nieuw avontuur op de PS4.

Little Big Planet 3

In november kun je wederom platformen en zelf levels in elkaar knutselen met Sackboy en z’n vrienden, dit keer op de PS4.

Bloodborne

De makers van Dark Souls werken aan deze horrorgame, waarin je een stad doorkruist die is vergeven van zombies en enge monsters. Bloodborne verschijnt ergens in 2015 voor de PS4.

Sunset Overdrive

Dat schietspellen niet per se grauw en grijs hoeven te zijn bewijst Sunset Overdrive. Dit melige schietspel verschijnt op 28 oktober voor de Xbox One.

Ori and the Blind Forest

Een stemmig platformspel voor de Xbox One. Wanneer het verschijnt werd niet bekendgemaakt.

Inside

Platformspel van de makers van Limbo. Verschijnt in 2015 voor pc, mac, PS3 en 4 en Xbox 360 en One.

Halo: Master Chief Collection

Deze verzameling bundelt opgepoetste versies van alle Halo-spellen waarin Master Chief de hoofdrol vervulde. Slim om jongere spelers via deze weg kennis te laten maken met games die inmiddels al wat ouder zijn. De échte nieuwe Halo verschijnt in het najaar van 2015. Deze collectie is vanaf 11 november te koop voor de Xbox One.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg ons op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!