BITS – Gamenieuws: Enigma Express, No Man’s Sky en Monty Python

27-06-2014 16:00

Deze week verschenen er aardig wat interessante, kleinere games. Check ze in het BITS-gamenieuwsweekoverzicht! Ook is er een mooi interview met de studio achter het indrukwekkende No Man’s Sky; fijn weekend!

Ministry of Silly Walks: the game!

Je hebt de ‘Ministry of Silly Walks’-sketch gezien, er om gelachen en nu kun je ‘m ook spelen! Monty Python’s Ministry of Silly Walks plaatst je in de wandelschoenen van John Cleese, terwijl hij als een halve gare rondloopt en obstakels moet ontwijken.

De game is een soort melige variant op ‘endless runners’, zoals Canabalt, maar dan met een Monty Python-sausje. Hier koop je ‘m in de App Store of op Google Play, voor ongeveer een euro.

Murder Files: Enigma Express

Een tijdje geleden was onze redacteur Niels behoorlijk te spreken over het humoristische detectivespel Murder Files. Relentless Software bracht deze week een opvolger op de game uit: Enigma Express. In deze game zoek je voorwerpen en hints en reis je rond om een detective te worden.

De game is gratis te spelen, met de mogelijkheid om ‘in-app’ aankopen te doen. Hier vind je ‘m voor IOS!

Valiant Hearts: The Great War

Tijdens de afgelopen E3 kwam Valiant Hearts: The Great War redelijk verrassend tevoorschijn. Het is een artistiek platform/puzzelspel over de Eerste Wereldoorlog. Naast het spel bevat Valiant Hearts: The Great War ook veel informatie over het conflict en de achtergronden; erg interessant, aangezien de Eerste Wereldoorlog toch vaak een ondergeschoven kindje is omdat Nederland officieel gezien neutraal bleef in de Grote Oorlog.

Valiant Hearts: The Great War is te downloaden voor pc, Playstation 3 en 4 en de Xbox 360 en One. Het spel kost €14,99.

Interview: No Man’s Sky

Op welke systemen je No Man’s Sky over een tijdje kunt spelen is niet helemaal duidelijk (vooral omdat Sony een nogal nebuleuze definitie van het woord ‘exclusief’ hanteert), maar pc en de Playstation 4 lijken wel zeker, en de Xbox One eigenlijk ook wel erg waarschijnlijk. We hopen het, want deze game is niets minder dan een kinderdroom die uitkomt! Ontdek een planeet, verken het oppervlak en de diersoorten die er wonen en beleef allerlei avonturen. Is het een saaie? Dan spring je in je vliegtuig en zoek je gewoon een andere.

Het slimme van dit spel is dat alles procedureel wordt gegenereerd (het zelf ontwerpen van een sterrenstelsel en de bijbehorende planeten is niet te doen), waardoor een gigantische omgeving gebouwd kan worden met een relatief klein team. De makers zelf weten niet eens hoe hun eigen spel er precies uit komt te zien!

Hieronder zie je een video-interview Sean Murray, van de ontwikkelaar Hello Games.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg ons op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!