Media & TV

Negen manieren om uw Oranje-kater te verwerken

10-07-2014 11:59

We liggen eruit en dat is vervelend. Of valt er nog iets positiefs te beleven aan de eliminatie van Oranje? Ja hoor, zeker negen zaken.

 

1 Heleen Mees

Hou je vast aan de wet van Mees. Heleen Mees is econoom en sinds gisteravond ook traumaverwerker. Deze wijze tweet verstuurde dr. Heleen een paar minuten na de uitschakeling:

2 Het is maar een spelletje

Je kunt ook je vingers in je oren stoppen en dit de ganse dag voor je uit prevelen: “Ach, het is maar een spelletje. Het is maar een spelletje. Het is maar een spelletje.”

 

3 Brons

Hé, we kunnen nog brons pakken op het WK. Dat hebben we nog nooit gewonnen. In 1998 werden we in de troostfinale weggetikt door Kroatië en te kijk gezet met prachtgoals van Procinecki en toenmalig WK topscorer David Suker. Als je derde wordt, ben je beter dan 29 andere landen die meededen. Beter dan Spanje, Italië, Engeland en Frankrijk bijvoorbeeld.

 

4 Joh, het is maar een spelletje

 

5 Mooie littekens

Een land dat wereldkampioen is geworden is af. Dat zijn landen zonder sportieve littekens. Nederland herbergt inmiddels vier generaties mannen die hunkeren naar de cup. De lokroep naar de gouden bokaal is ons nationale bindmiddel. Vrede zal heersen over de lage landen als we gezamenlijk meebeleven hoe we het over vier jaar wéér niet worden. Als we winnen hebben we niets meer om voor te sterven.

 

6 Geen overwinningsspeech Van Gaal

Wat ons bespaard blijft, is Louis van Gaal die een megalomane overwinningsspeech houdt. Je moet er toch niet aan denken dat Louis de Eerste op het Museumplein vanaf een balkon de natie toeschreeuwt met een Wilt U De Totale Mensch rede.

 

7 Goed voor eredivisie

Dit is goed voor de eredivisie. WK-finalisten worden weggekocht, en Feyenoord, PSV en Ajax zouden worden onthoofd. Feyenoorders Martins Indi, Janmaat en De Vrij zijn al benaderd door buitenlandse clubs. Met een briljante finale-wedstrijd waren ook Ajacieden Cillessen en Blind en PSV-ers Wijnaldum en Depay op zeker opgekocht. Hopelijk blijven deze heren nog even ballen in onze geliefde Mickey Mouse competitie.

 

8 Tour de France

Wel eens van de Tour de France gehoord? Mon Dieu, dát is pas mooie sport. Matadoren die op een fiets door het oneindige Franse landschap trappen en elke dag de grens van leven en dood opzoeken. In deze sport bestaat geen gelijkspel. Hier is altijd een winnaar! Gisteren won een Nederlandse jongen, ergens een etappe in Noord-Frankrijk. Toen hij over de finish gleed zag hij eruit als een soldaat die zojuist uit een loopgraaf van de Eerste Wereldoorlog was gekropen. En nog beter: deze sport wordt uitgezonden tijdens kantooruren.

 

9 De winnaar voorspellen

Het allerlekkerste van deze ellende: je kunt nu wel je gelijk halen met de juiste voorspelling van de winnaar van het WK.