BITS – Gamenieuws: Bluestreak, Action Henk, Battleborn

11-07-2014 20:32

Cliff Bleszinski deelde deze week een beetje info zijn nieuwe project: Bluestreak. Verder deze week: Playstation 4 wordt lauwtjes ontvangen in Japan, Action Henk en Battleborn!

‘Cliffy B.’s nieuwe game heet Bluestreak

Deze week kondigde Cliff Bleszinski (ex-Epic Games; Unreal, Gears of War) aan dat hij samen met Arjan Brussee (ex-Guerrilla Games; Killzone) werkt aan een gratis sciencefiction-arcadeschietspel genaamd Bluestreak. Veel meer is er nog niet over bekend.

BITSBLLUESTREAK

Cliff Bleszinski vertrok een tijd geleden bij Epic, bij wijze van sabbatical. De laatste tijd probeerde hij (met weinig succes, als je afging op zijn passief-agressieve twitter-berichten) nieuwe ideeën voor games te pitchen bij uitgevers. Bleszinski en Brussee werkten eerder samen aan de cultgame Jazz Jackrabbit.

Eerder deze week hield Bleszinski een behoorlijk uitgebreide ‘AMA’ (Ask me anything) op Reddit. Best interessant om even te checken.

 

Playstation 4 lauw ontvangen in Japan

In de Verenigde Staten en Europa loopt de verkoop van Sony’s Playstation 4 erg goed (de teller staat momenteel op ruim 7 miljoen). In Nederland was de spelcomputer het afgelopen half jaar bijna continu uitverkocht, maar de laatste weken komen we ‘m vaker tegen in de winkels.

PS4+controler-621x328

In Japan verkocht de PS4 minder goed: de afgelopen vier maanden werd het apparaat ruim 600.000 keer verkocht. Sony zelf noemt de verkoopaantallen ‘okee’. Volgens Sony heeft de matige verkoop te maken met het feit dat er nog weinig Japanse spellen voor de console verschenen zijn. Vooralsnog lijken Japanse ontwikkelaars nog wel even vooruit te kunnen met de Playstation 3 en staan ze niet te trappelen om games te maken voor z’n opvolger.

Ook het feit dat de Japanse gamesmarkt voor een groot deel bestaat uit spellen voor mobiele devices speelt de PS4 parten. Kortom: op het moment zijn er nog te weinig unieke games voor het platform en Japanners zitten gewoon (nog) niet echt te springen om een nieuwe spelcomputer.

Action Henk!

Action Henk van de Nederlandse studio Ragesquid staat op de Steam Early Access. Het is een platformracer waarin je zo snel mogelijk een hindernisbaan neemt. Springen, rennen, op je kont glijden en rondslingeren met een enterhaak. Ziet er tof uit!

Toegang tot de Early Acces kost een tientje. Meer info vind je op Steam.

 

Battleborn

Gearbox Software werkt aan een ‘MOBA’-achtige game, genaamd Battleborn. De game is een shooter waarin je het samen met andere spelers opneemt tegen computergestuurde monsters of elkaar.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar[email protected] , of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!