Muziekmoment week 29

15-07-2014 11:32

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Current Swell.

Jungle – Jungle

Jungl_Jungl_Cover_4000_220414_web1
Genre: pop
Ze speelden zich binnen no time in de Nederlandse schijnwerpers, door onder andere van zich te laten horen bij Giel, DWDD en een denderend optreden op London Calling. Het gaat allemaal snel voor de Britse groep Jungle, die tijdens dit succes nog niet eens beschikte over een album. Daar komt nu verandering in. Met de gelijknamige plaat knalt Jungle zich nog duidelijker op de kaart met bands van het moment. Na een show op Glastonbury staan er deze zomer nog een hoop festivals op de planning voor het duo, dat zich simpelweg en mysterieus T and J noemt. Zo staan ze in augustus op Lowlands. De fijne elektronische moderne soul, de weeïge beats in combinatie met de hoge zangpartijen vormen een gouden combinatie. Daarbij komen ook nog de catchy melodieën die lang in het hoofd blijven klinken. Een succesformule, te horen op Jungle, een plaat die we zeker op de jaarlijstjes terug gaan vinden in December.

Benjamin Herman – Trouble

a0390080327_10
Genre: jazz
‘s Nederlandse beste saxofonist Benjamin Herman komt zo ongeveer ieder jaar met een nieuwe plaat op de proppen. Altijd even sterk, niet altijd even verrassend. Maar dat is in het geval van Trouble totaal niet aan de orde. Herman kiest op zijn twintigste studio album voor een smooth geluid dat zo nu en dan klassieke invloeden laat horen. Daarnaast wordt dit album grotendeels verrijkt met de prachtige stem van Daniel von Piekartz. De vierentwintig-jarige zanger klink als een jonge Chat Baker, maar dan iets lomer. Een fantastische plaat, waarop veel lef wordt getoond. Enkele rustige nummers achter elkaar verveelt totaal niet en het spel van Benjamin Herman is als vanouds uitdagend, maar ligt goed in het gehoor.