BITS – Gamenieuws: Assassin’s Creed Unity, Battlefield: Hardline bèta

18-07-2014 16:00

Deze week in Bits: gamenieuwtjes, trailers en een videobespreking van de Battlefield: Hardline-bèta! Lees snel verder!

Microsoft zet eigen tv-series op laag pitje

Microsoft kondigde ambitieuze plannen aan om een eigen productiehuis op te starten. Het vlaggenschip werd een televisieserie gebaseerd op Halo, waarna er nog meer programma’s gemaakt zouden worden die via Xbox Live te bekijken waren. ‘Zouden worden’, want het bedrijf heeft besloten deze sectie op te heffen. Lopende projecten worden (zoals de Halo-serie) worden nog wel afgemaakt.

BITSHALONIGHTFALL

Het einde van de productiemaatschappij betekent niet per se dat er geen exclusieve films en series meer voor Xbox Live verschijnen, maar Microsoft kiest voor een andere, waarschijnlijk meer ad-hoc, aanpak: een full-time productiehuis is behoorlijk duur, terwijl er onduidelijkheid was over het verdienmodel en televisiemakers huiverig waren om in het diepe te springen.

Goed nieuws voor Microsoft is er ook: sinds vorige maand is de verkoop van de Xbox One verdubbeld; vooral door het goedkopere model zonder bijgeleverde Kinect-sensor.

 

Call of Duty-makers stappen over naar virtual reality

BITSRELOAD

Virtual reality is nog niet echt gangbaar, maar dankzij de Oculus Rift en (mogelijk) Sony’s Project Morpheus liggen vr-games wel in het verschiet. Oud-medewerkers van Infinity Ward (Call of Duty) zijn een studio begonnen die zich exclusief richt op het maken van dit soort games. Het eerste project van Reload wordt – hoe kan het ook anders – een schietspel.

Noriega doet een ‘Lindsay Lohan’

BITSNORIEGA

Nou, nou, nou! Oud-dictator van Panama, Manuel Noriega, doet spellenuitgever Activision een proces aan. Noriega, aanvankelijk gesteund door de VS, zit een lange gevangenisstraf uit in Panama, maar wil een schadevergoeding omdat hij voorkomt in het spel Call of Duty: Black Ops 2. Noriega, die politieke tegenstanders vermoordde en drugs verhandelde dat het een aard had, vindt dat hij imagoschade heeft geleden.

 

Battlefield: Hardline – de bèta

Redacteur Thomas speelde voor jullie de bèta van Battlefield: Hardline! Zijn ervaringen met de game, waarin SWAT-agenten het opnemen tegen tot aan de tanden bewapende boefjes, zie je in deze video!

Assassin’s Creed: Unity-trailer

Assassin’s Creed gaat dit najaar helemaal op de ‘Les Misérables’-toer, met het nieuwe deel Unity. Hieronder zie je de nieuwste trailer!

Het WK voetbal is helaas afgelopen… Check in dit artikel hoe het voetbaltoernooi er van af kwam vergeleken met de WK-game van EA!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.