BITS – Gamenieuws: Bioware werkt aan iets nieuws, Battlefield uitgesteld

25-07-2014 16:00

Bioware lijkt te werken aan een nieuwe game die iets met nachtmerries van doen heeft, Battlefield: Hardline is uitgesteld, de uitbreiding van het kaartspel Hearthstone is verschenen, y mas!

Bioware teaset nieuwe game

Je kent Bioware waarschijnlijk wel van games als Dragon Age en Mass Effect, maar binnenkort voegt de studio waarschijnlijk een geheel nieuwe serie toe aan haar portfolio. Uit deze teaser blijkt dat Bioware iets nieuws uit de doeken doet op de Gamescom-beurs in Keulen (13-17 augustus).

Het project heeft een site, waar op het moment van schrijven nog niet zo veel info op te vinden is.

Battlefield: Hardline uitgesteld naar 2015

Electronic Arts maakte deze week bekend dat het schietspel Battlefield: Hardline wordt uitgesteld tot het begin van 2015. Aanvankelijk zou het spel eind oktober verschijnen, maar de bèta-tests gaven ontwikkelaar DICE blijkbaar aanleiding om nog wat langer aan het spel te werken. EA en DICE willen vast een debacle als de launch van Battlefield 4 (de game die lange tijd niet werkte!) voorkomen.

Hier zie je wat onze redacteur Thomas van de Battlefield: Hardline-bèta vond. Hij was niet ontevreden, maar wat extra werk van de ontwikkelaars kan geen kwaad.

Hearthstone: Naxxramas

Deze week verscheen de eerste uitbreiding voor Blizzards online kaartspelletje Hearthstone. De totale uitbreiding is in vijf delen gesplitst, waarvan de eerste deze week nog gratis te spelen is. Andere ‘wings’ (die de komende weken uitkomen) kunnen worden vrijgespeeld met verdiend goud (700 per wing) of met Euro’s (zes euro per stuk, of achttien euro voor de komende vier).

BITSHEARTHSTONE

In Naxxramas neem je het op tegen computergestuurde ‘bosses’, die elk een eigen tactiek of deck vereisen. Door de bazen te verslaan voeg je nieuwe kaarten toe aan je verzameling. Deze nieuwe aanwinsten zijn behoorlijk interessant en min of meer verplichte kost als je in de toekomst van plan bent om Hearthstone te blijven spelen.

Alle info over de uitbreiding vind je hier op de Hearthstone-wiki.

Voetballers hebben óók gevoelens

De presentatie zat al langer goed bij de FIFA-voetbalspellen, maar FIFA 15 doet er nog schepje bovenop. De extra rekenkracht van de nieuwe generatie spelcomputers wordt ingezet om de digitale voetballers… emoties te laten simuleren. Dat klinkt te dom voor woorden, maar – eerlijk is eerlijk – het tilt de presentatie naar een nóg hoger niveau.

 

En hier ging het deze week ook nog over…

Een interessante anecdote ging deze week viral, onder een Youtube-video met als titel ‘Kunnen games een spirituele ervaring zijn?’ Één iemand merkte op dat hij op de oude Xbox van zijn overleden vader een ‘ghost race’ van zijn oudeheer tegenkwam in het racespel Rallisport Challenge. Op deze manier was het voor hem mogelijk om postuum met z’n pa te racen.

Da’s best ontroerend!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.