Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

29-07-2014 12:59

Fotograferen is nooit iets geweest waarvan ik mijn werk zou willen maken, maar wel is het een grote hobby. Op de bruiloft van mijn schoonvader kreeg ik de smaak weer helemaal te pakken, met name ook omdat ik er trots was op het resultaat. Afgelopen woensdag vertelde ik al kort dat ik daarom de challenge bedacht om in Ierland weer lekker op pad te gaan met de camera.

Opdracht

Alleen een beetje vakantiefoto’s schieten is natuurlijk geen echte challenge, daarom besloot ik er een opdracht aan te koppelen. Ik hou van details en onverwachte plekjes die je kunt ontdekken, zoals de inkijk die ik woensdag liet zien. Daarnaast hou ik enorm van kleur in steden en landschap, vooral op manieren zoals je ze in Nederland weinig vindt. De opdracht was dan ook snel helder: kleuren en details fotograferen.

Kleur

Kleur vind je in Ierland veel, zoals ik woensdag ook al even vertelde. Voornamelijk de meeste huisjes zijn vrolijk gekleurd en hebben mooie versieringen. Ik kan er helemaal blij van worden en wordt dan ook gelukkig van een miljoen foto’s met allemaal verschillend gekleurde huizen. Liefst met Franse balkonnetjes en vrolijke bloemen eraan. Of mooie kozijnen.

In Portugal had ik deze tik ook al, elk huis ging bijna op de foto. En waar mijn vriend het vaak maar een versleten bende vond, kan ik ook gelukkig worden van versleten huisjes met nog mooi gekleurde kozijnen, zoals je er in de Algarve veel vindt. Door de kleur is de leuke kozijntjes en hekjes ziet het huis er naar mijn mening ook vervallen nog prachtig uit.

Details

Met de camera op pad keek ik nog heel anders naar mijn omgeving dan normaal. Op zoek naar bijzondere plekjes met leuke details viel me nog veel meer op dan me normaal opvalt: leuke versieringen op huisjes, schattige steegjes en aparte dingen zoals een fietswiel aan een klok. Vaak tijdens het wandelen liep ik ver achter de rest, omdat ik steeds even stopte om weer wat te fotograferen.

Toen we na de vakantie met mijn oom de foto’s terug keken bleek dat hem en mijn vriend veel dingen helemaal niet waren opgevallen, blijkt dus maar weer dat je met de camera in handen echt anders naar de wereld kijkt. Op zoek naar toffe kiekjes heb je alles om je heen veel meer in de gaten (behalve scheve tegels of afstapjes waar ik regelmatig over struikel).

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.