Media & TV

Lingo stopt!

30-07-2014 17:23

Zojuist bereikte de redactie van ThePostOnline het intens droevige brekende bericht dat het populaire televisiespelletje Lingo voorgoed stopt. Na 25 jaar is het gedaan met de groene, blauwe en rode ballen van Lucille Werner. Update 18.01 – De Facebookpagina die je wist dat zou komen: Lingo moet blijven!

Met innige deelneming van de gehele ThePostOnline-redactie volgt hieronder het complete persbericht van het ANP (waarbij wij een kaarsje zullen branden):

Het populaire spelletjesprogramma Lingo is na 25 jaar vanaf eind september niet meer op televisie. De show verdwijnt van Nederland 2 vanwege tegenvallende kijkcijfers. Dat heeft AVROTROS woensdag bekendgemaakt.

De omroep is in overleg met de NPO over een eventuele zomereditie in 2015 op Nederland 1.

Begin dit jaar verplaatste de dagelijkse uitzending van het woordspel van Nederland 1 naar Nederland 2 omdat De wereld draait door naar het eerste net verhuisde. “Na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden.”

Remco van Leen, directeur van AVROTROS, laat weten dat het voor hem een optie zou zijn de show terug te brengen naar Nederland 1 op een ander tijdstip. Daarover is de omroep in gesprek met de NPO. Ook wordt gesproken over een speciale serie in de zomermaanden. “Uiteraard met presentatrice Lucille Werner die het programma al ruim 9 jaar lang met verve en vol enthousiasme presenteert.”

Lingo vierde begin dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Op 5 januari 1989 was de eerste aflevering op de buis, onder leiding van presentator Robert ten Brink. Ook onder anderen François Boulangé en Nance leidden het woordspel. Sinds september 2005 is Lucille Werner het vaste gezicht.

“In eerste instantie moest ik wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks op de buis te zien zal zijn”, aldus Werner in een reactie. “Voor miljoenen mensen is het programma immers een vaste waarde in de vooravond. Een eventuele zomereditie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans.”

Lingo is tot eind september nog elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur te zien op Nederland 2.