BITS – Gamenieuws: EA-abonnementsservice, Call of Duty, The Last of Us voor de PS4

01-08-2014 16:00

Een interessante week op het gebied van games: Electronic Arts start een abonnementsservice en Sony wil (of mag?) niet meedoen. No Man’s Sky is verder een stuk minder ‘exclusief’ dan Sony ons wilde doen geloven en we hebben een nieuwe trailer van Call of Duty: Advanced Warfare. Dit en meer, in het Bits-gamenieuws van deze week!

EA Access: ‘Netflix voor EA-spellen’ op Xbox One

Electronic Arts maakte deze week een interessante stap. De spellenuitgever kondigde een abonnementsservice aan op Microsofts Xbox One-spelcomputer. Voor (waarschijnlijk) vijf euro per maand (of 30 per jaar) krijg je toegang tot verschillende games, zo lang als je abonnement loopt.

BITSEAACCESS

Als je lid bent van EA Access krijg je tien procent korting op de aanschaf van digitaal gedistribueerde games en uitbreidingen. Daarnaast kun je nieuwe games een paar dagen spelen vóór ze in de winkel liggen. Binnenkort gaat een proef van start, waarin verschillende games van vorig jaar te spelen zijn: Battlefield 4, FIFA 14, Peggle 2 en Madden NFL 25.

Vooralsnog komt EA Access alleen naar de Xbox One. Sony gaf aan dat het abonnement ‘niet voordelig genoeg is voor Playstation-gamers’. Dat klinkt nogal vaag, want vijf euro per maand is echt niet zo veel geld voor een soort ‘Netflix voor EA-games’. Het zou kunnen dat er een ander aspect aan de deal zit waar Sony niet mee kon leven; wij interpreteren de uitspraak meer als ‘deze deal is niet voordelig genoeg voor Sony’. Toevallig gooide Sony deze week een aantal EA-spellen in de uitverkoop, waaronder de games die je via EA Access kunt spelen.

No Man’s Sky slechts ‘tijdelijk exclusief’

Nu we het toch over Sony hebben: tijdens de E3-beurs van dit jaar meldde het bedrijf triomfantelijk dat het spel No Man’s Sky exclusief te spelen is op de Playstation 4. Het probleem is: in gamesindustrie-doublespeak betekent dit helemaal niets! Al verschijnt het spel een week eerder op de PS4 dan op de Xbox One of pc, dan nóg durft men het ‘exclusief’ te noemen.

Het Britse gamestijdschrift Edge wist te bevestigen dat No Man’s Sky in ieder geval óók voor de pc verschijnt; een Xbox One-versie is op het moment nog ongewis. We hopen er wel op: de game ziet er écht fantastisch uit.

Call of Duty: Advanced Warfare

Je zou het bijna vergeten, maar dit najaar verschijnt er wederom een nieuwe Call of Duty, genaamd Advanced Warfare. De hoofdrol is weggelegd voor Kevin Spacey, die de directeur speelt van een groot particulier leger dat een gooi lijkt te doen naar de wereldmacht.
Meer achtergrond bij het spel krijg je in deze fraaie trailer.

The Last of Us: Remastered

Deze week verscheen de opgepoetste versie van The Last of Us voor de Playstation 4. Onze redacteur Roland was vorig jaar erg enthousiast over de game; de consensus is dat het zeker de moeite waard is om de Playstation 4-versie te spelen als je de PS3-versie niet gespeeld hebt.

BITSTLOUR

Als je dat wél hebt gedaan, dan… betaal je vijftig euro voor hetzelfde spel (incl. alle DLC) maar dan mooier. Zelf weten; wij hebben er geen waardeoordeel over. Overigens is de The Last of Us: Remastered ook verkrijgbaar gebundeld met de PS4 (voor iets meer dan €400,-). Wellicht een aardig moment om in te stappen.

Zweedse holebi’s veilen een ‘Gaystation 4’

Naar aanleiding van de Zweedse Pride-week wordt er een bijzondere Playstation geveild door de RFSL (de Zweedse belangenvereniging voor homo- en biseksuelen en transgenderisten). Deze fabulous ‘Gaystation’ is in zoverre uniek dat hij een customdesign heeft gekregen; een regenboog als symbool voor de homobeweging!

bitsgaystation

De teller staat op ruim 2.000 euro, bieden kan nog tot en met 2 augustus. Tof initatief, maar de term ‘gaymer’ lijkt ons wat ongelukkig… De groep die zichzelf als ‘gamer’ identificeert is nou niet echt een club waar je graag bij zou willen moet horen.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.