Interview

Exclusief TPO-TV-interview – Rob Lowe: ‘Iedereen in Hollywood heeft iets te verbergen’

05-08-2014 13:33

Rob Lowe schitterde ooit in de moeder aller sextapes, nu zit hij in de comedy Sex Tape. “Zie het als een leuke knipoog”, zegt het eighties-icoon tegen TPO-TV.

 

“Ja, ik heb er een jaar lang echt enorm van zitten balen, geloof me”, bekent Rob Lowe exclusief tegenover ThePostOnline over zijn sextape-affaire in 1988, die zijn acteercarrière tijdelijk verwoeste. In deze privé-productie zagen we hem in een hotelkamer atletisch aan het werk met twee dames, van wie één later pardoes (een beetje) minderjarig bleek. Decennia voor Tommy Lee & Pamela, Paris Hilton en Kim Kardashian werd deze uitgelekte sekstape zelfs een commercieel succes, maar Rob’s reputatie als Hollywood’s jeune premier, jeugdidool en top-Bratpacker was weg.
“Maar uiteindelijk”, zo relativeert hij, “was het de start van veel goeds. Ik besefte eindelijk dat ik verslaafd was. Aan seks. Drank. En aan drugs. Van de ene op de andere dag ben ik dik een jaar later afgekickt. Ik ben nu al 25 jaar nuchter, clean en trouw. En dat kost mij geen enkele moeite, gelúkkig. Want ik zie nog veel mensen er mee knoeien, hóór. Al kan het bij mij als ex-verslaafde natuurlijk zomaar gebeuren, dat je morgen over me leest dat ik onder invloed in een goot ben aangetroffen.”

 

 

Ondanks de hardnekkige botox-geruchten ziet de 50-jarige acteur er hier in zijn suite in Barcelona waar hij zijn nieuwe film Sex Tape – jawel – promoot, zeer naturel uit. De groeven en rimpels die bij een man van middelbare leeftijd horen heeft hij gewoon ook. Gebleven zijn de all-american-boy-looks waarmee hij nu op hilarische wijze een geflipte speelgoedfabrikant neerzet. Samen met zijn (veelvuldig naakte) tegenspeelster Cameron Diaz, die in deze bepaald geslaagde comedy een doldwaze zoekactie onderneemt naar een verloren sekstape, snuift hij hier onder meer coke.

‘In Hollywood heeft iedereen iets te verbergen’

“Uhm ja”, verzucht Rob. “Dat was ook best confronterend.”
Maar nu de hamvraag: waarom gaat een celebrity, die ternauwernood een sextape-affaire overleefde in een film zitten, die – tsja – Sex Tape heet? Lowe trekt in Barcelona een serieus gezicht en meldt: “Joh, als je een hilarisch script krijgt met een A-lister als Cameron Diaz zeg je gewoon niet nee. En ach, die titel, da’s toch een leuke knipoog Weet je, de komieken die ik goed vind hebben lef en durven zich kwetsbaar op te stellen. En neuh, ik heb er nu ook geen moeite mee om mijzelf lichtelijk belachelijk te maken. Je kan trouwens nooit bepalen hoe de mensen je zien en hoe ze over je denken. Bovendien, neem van mij aan: in Hollywood heeft iedereen, werkelijk iedereen, iets te verbergen: belastingproblemen, een ontspoord huwelijk, of ja, deze classic: dat je gay bent en er niet voor durft uit te komen, ha!”

Inmiddels heeft Rob zijn acteercarrière weer op de rails. Hij opteert nu voor de kleine rollen met een grote impact, zoals die onlangs van de dokter in de biopic over Liberace. “Ik mik nu vooral op de bizarre personages.”

Humoristische versnelling

Waarmee hij niets teveel zegt, want telkens wanneer Lowe in Sex Tape in beeld komt, schakelt de film in een hogere humoristische versnelling, vooral vanwege zijn onvermoede komische brille. “Dat was precies mijn bedoeling”, vult Rob gretig aan. “Dat personage zo spelen dat hij de scène steelt. Steve Buscemi en Alec Baldwin kunnen dat heel goed en dat is dus ook mijn ambitie: kleine rollen waarin ik ass kan kicken. Maar als acteur blijf je altijd een gevangene van de aanbiedingen die je krijgt. Het ene jaar win je een Academy Award, het andere jaar doe je commercials. Maar geloof me, ik kan mijn carrière ook niet zelf regisseren. Ik ben geen Robert Redford, die nog nooit, nóóit een bad guy heeft gespeeld. Als kind dook ik steevast van de hoogste duikplank, soms pakt dat goed uit, soms desastreus, zo is het ook met mijn carrière.”

 

‘Sex Tape’ (met ook Cameron Diaz en Jason Segel) draait vanaf 7 augustus in de bioscoop.