Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

12-08-2014 09:49

Van nature ben ik niet een enorme  vleeseter. Ik ga net zo lief voor een vegetarisch maal en merk het vaak niet eens wanneer een maaltijd geen vlees bevat. Ook voor het schap met recepten in de supermarkt kies ik bijna altijd ongemerkt iets zonder vlees. Maar nu heb ik dus een vriezerlade vol met het allerlekkerste vlees vanKoopeenkoe.nl. Deze week stond er dus vlees op het menu. Zoals ik dinsdag al uitgebreid vertelde is het vlees van koop een koe niet alleen vers, maar het is vooral eerlijk vlees waarvan je precies weet waar het vandaan komt. Dat vroeg natuurlijk om wat meer vindingrijkheid in de keuken.

Koop een koe

In een Koop een Koe pakket zitten super veel verschillende soorten vlees. Hamburgers, biefstuk, rosbief, runderworstjes, gehakt, tartaar, stooflappen, runderpoulet, entrecote, te veel om op te noemen. In totaal maar liefst 7,2 Kilo. Een vriezerlade vol met netjes per twee verpakte stukjes vlees. In het begin is dat best lastig kiezen, want je wil natuurlijk alles proberen en alles ziet er even lekker uit. Nu ik nog een keer kijk naar die lange lijst met verschillende soorten vlees, krijg ik weer zin om vleessoorten uit te proberen die we nog niet hebben gehad. Maar we hebben de afgelopen week al goed ons best gedaan om te variëren.

Van worstjes tot hamburgers

Er moest natuurlijk een hamburger gegeten worden, mijn absolute favoriet wat rundvlees betreft. Heel simpel op een broodje met een beetje sla, tomaat en kaas. De rest van het gerecht moest vooral niet te veel afleiden van het vlees. Een andere dag wilden we de worstjes uitproberen. Iets waar ik eigenlijk normaal niet zo’n fan van ben. We gingen voor de combinatie met spinazie met pijnboompitten en aardappel gratin. Favoriete bijgerechten voor mij, maar deze keer konden ze het qua smaak niet winnen van de worstjes. Wat waren die lekker! Verder moest er met deze hitte natuurlijk ook gebarbequed worden. Salade, brood en een goede hamburger was alles dat we nodig hadden.

Dagelijkse Kost

Natuurlijk moest ik zelf ook een dagje koken en wat kon ik nu beter maken dan mijn signature dish? Wrapjes met gehakt van Koop een Koe. Ze waren nóg lekkerder dan anders. Ook kreeg ik deze week een super lekkere wokschotel voorgeschoteld met noedels, biefstuk en groente. Iets waar ik zelf niet zo snel op zou komen, maar niet minder lekker. Maar we saved the best for last. De week werd namelijk afgetopt met het allerlekkerste stoofvlees, gecombineerd met friet, naar recept van Jeroen Meus van Dagelijkse Kost.

Variëren met rundvlees: een succesverhaal

Dat je met rundvlees echt alles kunt maken heb ik wel geleerd de afgelopen week. Gelukkig hoefde ik het niet allemaal zelf klaar te maken, waarvoor veel dank aan mijn lief. Lekker gegeten heb ik in elk geval wel de afgelopen week. En die vriezerlade is nog lang niet leeg. Ik heb nu al zin in een lekker tartaartje, of een gerecht ‘gewoon’ met gehakt. En van die hamburgers krijg ik zeker geen genoeg. Gelukkig zitten er daarvan acht in het pakket. Maak je over ons dus maar geen zorgen,wij zullen de komende tijd niet snel verhongeren.

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.