BITS – Gamenieuws: Xbox One krijgt mogelijk gratis demo’s, Robin Williams verschijnt in WoW

22-08-2014 18:00

Na de drukte van de Gamescom brak er een rustig weekje aan op gebied van het gamenieuws. Laat dat je pret niet bederven (of anders!). Fijn weekend!

Probeer games gratis met Xbox Live

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013
Herinner je je de tijd waarin er gratis demo’s van games werden uitgebracht, zodat je een spel kon testen voor je het kocht? Het lijkt er op dat Microsoft deze tijden op moderne wijze terug wil brengen. Als je een Xbox Live Gold-abonnement hebt – en een Xbox One – wordt het mogelijk om sommige games 24 uur gratis te spelen, onder de noemer Free Play Day.

Met een beetje fantasie zou je met een vergelijkbaar systeem zelfs games via je Xbox One kunnen huren; interessante ontwikkeling.

The Vanishing of Ethan Carter

Tijdens de Gamescom-beurs viel The Vanishing of Ethan Carter op door de combinatie van een detectivegame en de ‘gothic horror’-stijl. De makers hebben deze week de eerste gameplayvideo uitgebracht, zodat je een idee krijgt hoe het spel in zijn werk gaat. Behoorlijk zen, maar ook vrij luguber!

LOL! Madden season!

In Europa is de Madden-serie logischerwijs niet zo populair. We hebben hier gewoon niet zo veel met american football. No problem, leven en laten leven. Deze totaal van de pot gerukte reclame voor het spel maakt ons toch bíjna enthousiast om het eens te proberen. Dat doet EA goed!

Robin Williams geëerd in WoW

BITSWILLIAMS
Onlangs overleed Robin Williams op tragische wijze. Blizzard heeft besloten om de acteur als eerbetoon te vereeuwigen in World of Warcraft. Grote kans dat we ‘Robin, The Entertainer’ tegenkomen in de uitbreiding Warlords of Draenor. Men koos voor één van zijn bekendste rollen: de geest uit de Disney-film Aladdin. Da’s toch bijzonder!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.