Tomatenweek: tomatenrisotto met spinazie

25-08-2014 18:14

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoi! Geheel tegen al m’n goede voornemens in, heb ik gisteravond niet geblogd. Ik moest de laatste correcties van m’n kookboek nalopen en dat waren er nogal wat, hahaha. En wat een werk was dat! Zo veel werk, dat ik gewoon geen tijd had om nog te bloggen. Oké, ik ben ook begonnen aan het tweede seizoen van The Bridge, dat nu op tv is, dus dat moest ik ook zien. En ja, ik móest ook een stukje van Lord of the rings kijken, want ja, dat moest. En oké, ik moest ook een klein stukje van Linda’s zomerweek kijken, want dat was óók leuk. Maar daardoor had ik dus geen tijd om te bloggen :D En daarom doe ik het lekker vanavond.

Het is nog steeds #TOMATENWEEK en daarom eet ik deze hele week een shitload tomaten. Gisteravond maakte ik een tomatenrisotto. Die slaagde, maar ik vond het niet ubergeweldiguitzonderlijklekker. Maar wél echt lekker. Vooral als je echt van tomaten houdt, is dit recept een mooie om uit te proberen. Maar ik ben gewoon niet per se überfan van tomaten. Fuck me right? Met m’n tomatenweek…

Nodig voor één persoon (grote portie / eigenlijk voor twee personen ook wel genoeg denk ik): 1 kopje risottorijst – 3 eetlepels parmezaanse kaas – 2 glazen witte wijn – 2 tomaten (Hollandse afkomst) – 1 hand verse gewassen spinazie – 8 zongedroogde tomaatjes – 1/2 ui – 1 teen knoflook – groentebouillon

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.