Media & TV

[Ironieteken] Fantastische en ontzettend creatieve programmering RTL 4 komend seizoen

27-08-2014 16:53

Televisiekijkers kunnen veel ‘nieuws’ verwachten van RTL 4 het komende televisieseizoen. Zo is Gordon binnenkort te zien in zijn eigen talkshow en presenteert Nance Coolen het programma Familie gezocht waarin ze samen met een aantal deelnemers op zoek gaat naar hun echte familie.

Kindjes adopteren met Natasja Froger

Ook voor Natasja Froger wordt het een druk seizoen. De vrouw van zanger René Froger neemt twee nieuwe programma’s voor haar rekening. Ze presenteert de driedelige serie Doof. Dat gaat over dove mensen die dankzij een medische ingreep weer geluiden kunnen horen. Natasja volgt een aantal Nederlanders die deze ingreep ondergaan. De presentatrice spreekt (lol) hen voor en na de bijzondere operatie.

Daarnaast is Natasja te zien in Met open armen, over Nederlanders die een kindje adopteren in het buitenland.

‘Wie is de slimste’ maar dan met andere titel

In het programma SlimmerIQen gaat Peter van der Vorst op zoek naar de meest intelligente Nederlander en in de show Geef mij nu je angst staan mensen met een angst- en dwangstoornis centraal. Irene Moors neemt de presentatie voor haar rekening.

Slapen bij BN’ers

Chantal Janzen is ook veelvuldig te zien in het nieuwe seizoen. Ze presenteert Chantal blijft slapen waarin ze een BN’er volgt en bij hem of haar blijft slapen.

Daarnaast presenteert ze Het orkest van Nederland, een muzikale talentenjacht waarin klassieke musici worden gezocht om een orkest te vormen.

Er is ook plaats voor drama en wel met de spannende serie Nieuwe buren, daarin zijn rollen weggelegd voor Katja Schuurman, Thijs Römer, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh. Intriges, seks en bedrog komen uitgebreid aan bod in deze nieuwe serie.

Op pad met Meeuwis & De Mol

Johnny de Mol gaat samen met Guus Meeuwis op pad voor Meeuwis & De Mol: maken vrienden. Samen trekken ze er met een busje op uit. Ze reizen door Nederland om bijzondere groepen mensen te ontmoeten.

De zender heeft Gordon en Gerard Joling ook weer op reis gestuurd voor het ouderenfonds. Samen laten ze wensen in vervulling gaan van oudere Nederlanders. Hun programma Geer & Goor: waarheen, waarvoor is vanaf donderdag te zien.

Roodkapje

Verder komt RTL 4 natuurlijk met een nieuw seizoen van The Voice. Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van de nieuwe show van Paul de Leeuw, genaamd Roodkapje, al te zien.

Televisiekijkers en hun reacties op programma’s

Een ander nieuw programma is Thuis voor de buis, dat in Engeland een groot succes is. De kijker ziet andere televisiekijkers en hun reacties op programma’s. Brigitte Kaandorp praat deze show aan elkaar.