Media & TV

GeenStijl niet vervolgd voor fotofuck Van Aartsen

28-08-2014 12:49

Het Openbaar Ministerie gaat de website GeenStijl niet vervolgen. Dat heeft het OM aan de TMG-website laten weten. “De officier van justitie heeft gekeken naar de totale context en naar eerdere jurisprudentie. Daaruit is naar voren gekomen, dat er onvoldoende aanleiding is om het onderzoek voort te zetten of tot vervolging over te gaan.” Eerder deze maand werd bekend dat het OM een fotomontage met de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) strafrechtelijk ging onderzoeken.

OM betreurt uitlekken

Het Algemeen Dagblad onthulde eerder deze maand dat het OM een strafrechtelijk onderzoek was begonnen maar GeenStijl wist van niets. Het OM betreurt die gang van zaken: “Verder wil ik u laten weten dat het OM woensdagavond 20 augustus geen mededeling heeft gedaan richting de media over de start van een onderzoek. Een bron buiten het OM heeft dit wel gedaan. Het OM betreurt deze gang van zaken omdat het OM in de regel niet communiceert over de start van een onderzoek. Als dat wel gebeurt, dan informeert het OM eerst betrokkenen.”

Verder schrijft het OM:

“Het OM is van mening dat uit niets blijkt dat de journalist de opzet heeft gehad op bedreiging van een bestuurder met geweld.  Daar wordt in de tekst ook niet naar verwezen. Hoewel het OM van mening is dat de foto van woensdagavond en de later op donderdag geplaatste foto bedreigend kunnen overkomen, is er gelet op de specifieke omstandigheden van het geval echter geen sprake van een strafbare bedreiging in deze casus.”

Lees ook

BREEK. OM: ‘GEENSTIJL NIET VERVOLGD DOOR OM’

Het volgende bericht wordt u aangeboden door het Openbaar Ministerie