Top 5 beste wijngadgets

28-08-2014 11:57

Zoals het een 21e-eeuw-ik-sta-midden-in-het-leven-wijn-professional betaamt, is Leonie gek van gadgets. Naast de verplichte nieuwste iPad en een aanzienlijk aandeel in alles wat een beetje hip is op Kickstarter, is Leonie de trotste bezitter van een zeer respectabele wijn-gadget-kast.

Samen met Leonie doken we in deze wereldwijd geroemde kast en hebben we de 5 coolste, handigste, en tech-sexy must-haves voor iedere zichzelf respecterende wijn-o-fiel die van deze tijd is uitgezocht. Shut up and take my money!

5. Jimmy Hook Wine Time

Wat is er meer ontspannen dan een glas wijn in bad? Niets. Maar hoe voorkom je dat het glas eventueel omvalt, want niks onplezieriger dan kapot glas in de badkamer (auw). Hiervoor is de Wine Time ontwikkeld, naar mijn bescheiden mening een regelrechte top uitvinding!

4. Dutch Design Wine Chair

Hipper dan zitten op karton wordt het niet. Wie kent hem niet: de Dutch Design Chair…Tout design-loving Nederland zit tegenwoordig er op. Maar hij is er nu ook voor tout wijn-loving Nederland. 2, 3 of 6 mooie flesjes Bourgogne gevonden? Of een prachtig exemplaartje Domaine Ott? Neem ze mee in je doosje. Eenmaal thuis aangekomen draai je je handje er niet voor om en tover je de kartonnen doos om tot een fauteuil waar tout de buurt jaloers op zal zijn. Aangenaam vertoeven op het ontzettende design krukje. Niet voor buiten gebruik.

3. Wine Away

Dé rode wijn vlekken verwijderaar. Wie heeft er nog nooit rode wijn geknoeid? Nou, ik wel in elk geval. Ik kwam deze fantastische spray tegen tijdens mijn wijnreis naar Californië. Helaas nog niet in de Nederlandse winkels te koop, maar wel online te bestellen via Amazon. En geloof me: het werkt. Vergeet zout, witte wijn of de veel te dure stomerij. Spray dit op je wijnvlek en POOFF: schoon.

2. Magic Wine Decanter

Bellen blazen als een prof! Weet je het nog? De cursus van Laura over decanteren? Dat was allemaal voor niks! Sorry Lau. Maar er is nu: The Magic Wine Decanter. Waarom er persé het woordje Magic voor moet staan is ieder weldenkend Europeaan een raadsel. Rare jongens, die Amerikanen.

Desalniettemin: Nu kun je iedere wijn die je tegenkomt decanteren. En dat is goed! Want zuurstof is belangrijk. Voor ons sterfelijken, maar ook voor wijn. We delen tenslotte 99% DNA met de druif. Of ging dat over apen? Hoe het ook zij: decanteer je suf met deze magische gadget.

1. Anti Ox

We hebben het er wel eens eerder over gehad. En toen vonden we er (natuurlijk) 1 bij Leonie!
Op de barricades! Stop oxidatie! Onder luid gejoel en gescandeer ballen wij onze vuisten en zeggen we NEE tegen zuurstof. “Maar net zei je nog ja tegen zuurstof?” vraag je, onzeker door ons kordaat gedemonstreer?

“Klopt!” luidt ons antwoord met de borst(en) vooruit. We willen zuurstof als we drinken. Maar als we niet drinken: BOE! WEG. MET. ZUURSTOF. Omdat de zuurstof de wijn oxideert en ervoor zorgt dat het niet meer te zuipen is na een dag.

Gelukkig is er de Caped Crusader onder de kurken. De Superman van de Stelvins. De professor Xavier van de Vacuvins. Trompetten schallen door het paleis van Wijnland. Het volk buigt nederig voor de koning onder de wijn-afsluit-units.

Koning Anti Ox betreedt het strijdtoneel! Zuurstof moleculen rennend gillend als kleine meisjes het bos in, achtervolgt door de grote boze koolstof moleculen die Koning Anti Ox (Koning Anti voor vrinden) uit zijn filter tevoorschijn tovert.

Voor zeker 10 dagen is het weer pais en vree in het koninkrijk in je flesje Chablis. Of in ieder geval tot Leonie Koning Anti vervangt door de tovenaar “Magic Decanter”.

Dit blog werd eerder gepubliceerd op WijnSpijs.

Beeld: Shutterstock