BITS – Gamenieuws: GTA V in november naar PS4 en X1, Watch Dogs op Wii U

12-09-2014 16:00

Bungie’s nieuwe game Destiny sprong deze week uit de startblokken; Microsoft schijnt Minecraft te willen kopen en Grand Theft Auto V verschijnt binnenkort op de Playstation 4, Xbox One en íetsje later voor de pc! Fijn weekend!

Microsoft lijkt Minecraft te willen kopen

Volgens aanhoudende, hardnekkige geruchten onderhandelt Microsoft met Mojang (de studio achter het immens populaire Minecraft) over een overname. Microsoft zou de ontwikkelaar naar verluidt willen kopen voor een bedrag van twee miljard dollar.

Markus Persson, de man achter het spel, zou volgens geruchten nogal wat druk ervaren om het succes van Minecraft te overtreffen. Als de deal doorgaat zou hij Mojang willen verlaten om in de luwte een nieuw project te beginnen. Persson bezit ruim tweederde van Mojang en zou aan de deal ongeveer anderhalf miljard dollar overhouden.

BITSMINECRAFT

Minecraft is een enorm populaire game, maar een prijs van twee miljard dollar voor Mojang lijkt enigszins excessief; zeker als Persson zelf (toch ‘Mr. Minecraft’) z’n biezen zou pakken. Toch een beetje alsof je LA: The Voices een contract aanbiedt en Gordon gaat er als een haas vandoor!

Destiny

Deze week verscheen Destiny, het langverwachte nieuwe spel van ontwikkelaar Bungie (bekend van Halo). De game is vrij lastig te omschrijven; het is een schietspel met elementen die je kent uit games als Diablo en World of Warcraft. Het spelen gaat ongelooflijk soepel, maar op de achtergrond lopen er allerlei tellers die je ervaringspunten bijhouden. Terwijl je verschillende planeten verkent kom je andere spelers tegen waarmee je teams kunt vormen, of samen met vrienden kun je dungeons tackelen of tegen andere spelers strijden.

Destiny

We hebben Destiny even gespeeld, nog niet genoeg voor een eindoordeel, maar de eerste indruk is positief. Er zijn veel missies (ook al lijken ze vaak wel wat op elkaar), het spel is een plaatje om te zien, speelt erg vloeiend, maar het achtergrondverhaal is wel erg vlak. De opzet lijkt meer gericht op ‘emergent narrative’; oftewel situaties die tijdens het spel ontstaan.

BITSDESTINY

Binnenkort hopen we met een uitgebreid oordeel te komen. Het lastige met een spel als dit, is dat pas na érg veel spelen vast te stellen is of dit een blijvertje is. Daarnaast verschijnen er ook regelmatig updates die nieuwe levels en missies toevoegen voor spelers met een hoog level. De eerste ‘raid’ voor zes spelers gaat bijvoorbeeld volgende week pas online.

Bonus: de soundtrack is gemaakt door niemand minder dan Paul McCartney en is heel erg… Paul McCartney!

Watch Dogs naar de Wii U

De relatie tussen Ubisoft en Nintendo leek enigszins bekoeld, nadat een Rayman-spel dat alleen op de Wii U zou verschijnen op het laatste moment werd uitgesteld én ineens ook op de Playstation 3 en Xbox 360 verscheen. Ubisoft wilde even de kat uit de boom kijken, aangezien de Wii U-spelcomputer niet zo best verkocht.

WATCHDOGS

Er werd behoorlijk lang vaag gedaan over Watch Dogs; de game zou alsnog voor Nintendo’s console verschijnen, maar wanneer bleef lang ongewis. Deze week werd bekend dat het 20 november wordt! De Wii U verkoopt de laatste tijd wat beter (o.a. door het fenomenale Mario Kart 8) en binnenkort verschijnt een nieuw deel in de populaire Smash Bros.-serie.

GTAV nieuwe consoles, pc

BITSGTA
Het zat er aan te komen: Grand Theft Auto V verschijnt op 18 november voor de Playstation 4 en Xbox One. De pc-versie, waarvan lang ongewis was of hij überhaupt zou verschijnen, komt uit op 27 januari 2015. Het is geen totale overzetting: de nieuwe versie heeft o.a. meer voertuigen, wapens en muziekzenders. Ook wordt er gehint op extra verhaallijnen voor de hoofdpersonages. Klinkt niet gek!

De Poll

Op onze Destiny-avonturen zijn we een soms ‘only the Tony leave Britney Chocolonely’, aangezien onze vrienden en kennissen ‘m op de Playstation 4 spelen. Hebben jullie Destiny al in huis?

[polldaddy poll=8302933]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.