Muziekmoment

16-09-2014 13:09

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Wildest Dreams en Allah-Las.

Wildest Dreams – Wildest Dreams

djharvey-5.6.2014
Genre: pop
Wat doe je als gerespecteerd DJ en je bent het mixen van plaatjes even zat, maar bent zo’n muzikaal genie dat je eigenlijk alles kan? Precies, dan begin je een psychedelisch surfrockbandje, genaamd Wildest Dreams. Harvey Bassett, beter bekend als DJ Harvey maakt deze interessante switch. Op Wildest Dreams horen we golvende surfrock, met psychedelische tintjes. De toevoeging van het orgel zorgt voor Doors-achtige klanken en de langere nummers die voelen als een heerlijke, zwetende jam hebben wat weg van het eerdere werk van Pink Floyd. De perfecte nazomerplaat!

Allah-Las – Worship The Sun

allah_las_worshipcover_1024x1024
Genre: Pop
Allah-Las bracht twee jaar geleden in de druilerige herfst de perfecte zomerplaat van het jaar uit en ook nu zou je zeggen dat ze net iets te laat zijn met de sound van hun nieuwe plaat. Worship The Sun is een dromerige plaat die de surfscene van LA vertegenwoordigd. Iets minder catchy dan het vorige album, maar weer net zo aanstekelijk zoals we van Allah-Las gewend zijn. De statige zang en de hypnotiserende ritmes vormen een onvervalst jaren ’60 geluid.