BITS – Gamenieuws: Microsoft koopt Mojang, Smash Bros-demo!

19-09-2014 16:00

De geruchten bleken waar: Microsoft heeft Mojang (Minecraft!) overgenomen. Verder: de demo van Super Smash Bros. is te downloaden voor de 3DS, plus een stel bloedstollende trailers!

Microsoft koopt Mojang

Het hing al een tijdje in de lucht en begin deze week maakte Microsoft inderdaad bekend dat het Mojang (het bedrijf achter Minecraft) overneemt voor 2,5 miljard dollar. Het immens populaire Minecraft is nu dus officieel een Microsoft-game! Wat de overname precies gaat betekenen voor het spel is nog niet bekend, waarschijnlijk horen we over niet al te lange tijd meer.

BITSMINECRAFT2

Interessanter is eigenlijk de open brief die Markus Persson (de bedenker van Minecraft ook wel bekend als ‘Notch’) op Pastebin plaatste. Minecraft is zó succesvol geworden dat zelfs de bedenker ervan het niet meer begrijpt en de anonimiteit verkiest. Persson verlaat Mojang zodra de overname helemaal rond is.

Smash Bros. 3DS-demo beschikbaar

Het vechtspel Super Smash Bros., waarin bekende Nintendo-figuren elkaar de schedel inslaan, verschijnt op 3 oktober voor de 3DS. Deze week verscheen er een demo online, waarin je alvast kunt oefenen.

BITSMARIO

Ja hoor, ze zitten er nog. Zaten, althans!

De demo bevat vijf personages (Mario, Pikachu, de dorpsbewoner uit Animal Crossing, Link en Mega Man) waarmee je (online) kunt spelen. Let wel op; je kunt ‘m dertig keer spelen, daarna doet ‘ie het niet meer. Check ‘m op de Nintendo e-shop.

The Evil Within

De maker van Resident Evil, Shinji Mikami, komt op 14 oktober met een nieuw verknipt horrorspel: The Evil Within.

The Evil Within verschijnt voor pc, Playstation 3 en 4 en de Xbox 360 en One.

Silent Hills

Nu we het toch over enge games hebben: op de Tokyo Game Show werd deze teaser van het horrorspel Silent Hills (PS4) vertoond!

Holy crap! Dat krijg je als Hideo Kojima (Metal Gear) en regisseur Guillermo del Toro (o.a. de films Hellboy en natuurlijk Pan’s Labyrinth) samenwerken.

De Poll

Vorige week vroegen we jullie of jullie lekker buitenaardse wezens aan het afslachten waren in Destiny. Hieronder zie je het resultaat:

BITSDESTINYPOLL

Opvallend is dat de helft van jullie ‘m speelt op de Playstation 4; nog geen tien procent kocht een Xbox One-bundel waar Destiny bij zat en hetzelfde geldt overigens voor de PS4-bundel. Zo’n 40% vindt Destiny helemaal niet interessant, en dat mag natuurlijk ook.

Binnen niet al te lange tijd komen we met een recensie van Destiny. Hij bevalt ons weliswaar erg goed, maar er zitten wel wat haken en ogen aan de game.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.