Media & TV

Blendle krantenoverzicht 20 september

20-09-2014 11:16

Volgens de redactie van Blendle zijn dit de belangrijkste headlines uit de kranten van vandaag.

de Volkskrant: De kluis van de Staatsloterij staat open

Scoop in de Volkskrant vandaag. De elektronische schatkist van de loterij blijkt al jaren niet goed beveiligd. En de Griekse beheerder, die in het verleden werd verdacht van witwassen, verduistering en omkoping, hanteert een bewind van intimidaties. Hoe eerlijk is de grootste loterij van Nederland?

nrc.next: Waarom een schoonheidsspecialiste werd gemarteld

Wat de Oekraïense Irina Dovgan meemaakte is bizar. Ze werd dagenlang gefolterd in het openbaar. ‘Draai je om, wij beslissen wel hoe we je zullen verkrachten. Hoeveel wil je er – tien of twintig? We kunnen je ook veertig of vijftig mannen bezorgen.’ Maar waaróm? Dit is haar verhaal.

De Telegraaf: Politie handelt corrupt bij aankopen nieuw materieel

Auto’s, portofoons en alcoholtesters allemaal gekocht zonder goede aanbesteding en van bevriende leveranciers. En de concurrentie die klaagt? Die wordt gewoon afgekocht. ‘Het is een groepje dat macht heeft, elkaar al jaren kent en elkaar de hand boven het hoofd houdt. In de wandelgangen worden ze aangeduid als het Amsterdamse klasje.’

AD: ‘Ik beschouw mijzelf niet als ziek’

Kim Phúc is in Nederland. U kent haar waarschijnlijk als het negenjarige meisje dat schreeuwend naakt de weg oprende nadat de Amerikanen haar dorp met napalm hadden gebombardeerd. Veertig jaar later reist ze de wereld rond om de nieuwe generatie haar verhaal te vertellen. Een sterke vrouw.

de Volkskrant: Deze Belg haalt jouw kinderen NIET terug uit Syrië

De Belg Dimitri Bontinck was een held: hij haalde zijn zoon eigenhandig terug uit jihadland. Hij kreeg veel aandacht in alle media, van Pauw & Witteman tot CNN. Tegen betaling van vijfduizend euro bood hij aan ook andere ouders van Syriëgangers te helpen. Maar: ‘Hij heeft nog geen enkel kind teruggehaald.’

Volkskrant Magazine: Tinder is avontuur. Tot je er niet meer tegen kunt

Dit is het openhartige verslag van Bram van Splunteren. Hoe hij vrouwen vond op Tinder, de ultieme ‘milfmagneet’ ontmoette en er opeens helemaal genoeg van had.

Quote: Interview met een oplichter

Quote had het eerste interview met René van den Berg, de man achter het grootste piramidespel van Nederland, sinds zijn vrijlating. “In de gevangenis was ik de held.”