Kort verhaal: Slowfox, het langzame pad

22-09-2014 15:06

 “Wie voortdurend met kleine stapjes voorwaarts blijft gaan, zal zijn doel altijd bereiken” – Confucius

Op tien kilometer onder het zeeoppervlak sluipt geruisloos en onzichtbaar voor de spionage-satellieten van Chinarusse, een reusachtige kernonderzeeër met afmetingen van 10 maal de Titanic over de bodem van de Stille Oceaan. Op het staartroer is het rood/wit/blauw van de Union Jack duidelijk te herkennen.

Op de plotschermen in de commandotoren van de U-Boot wordt de uitgezette koers zichtbaar. De contouren van Rusland en China’s kustlijnen tekenen zich haarscherp af. In het ruim van de onder- zeeër zijn 100 middelgrote kernonderzeeërs met ballistische nucleaire raketten verborgen. De alles-vernietigende wapens zijn geprogrammeerd om afgevuurd te worden op de 100 grootste bevolkings- centra van het oude China en Rusland, over 5, 4, 3, 2, 1….minuten.

De aanloop

De ideologieën van Rusland en China leken na 1945 als twee druppels water op elkaar. Lenin, Marx, Stalin en Mao hadden broertjes kunnen zijn. De clashes met het Westers kapitalisme vraten energie. Rusland en China sluiten in 1985 een ultra-geheime deal. Frustraties over Cuba, Korea en Vietnam verziekten nog altijd de nachtrust van de grote communistische leiders. De boekjes van Marx en Mao kunnen worden opgeborgen. Het nieuwe spel heet “Patience”. Het einddoel is wereldoverheersing volgens Lenin’s doctrine. Schijnbeweging “Perestroika” moet het Westen volledig op het verkeerde been zetten. Schrijver Gorbatsjov wordt in 1989 beloond met het Russisch presidentschap.

Perestroika sust het Westen massaal in een diepe slaap. Alexander Golitsyn, een KGB-overloper, onthult in 1990 de snode plannen waar Perestroika de voorloper van is, aan de CIA. Hij wordt niet geloofd. Edward Harle (Christopher Story), de Engelse Sovjet-kenner en adviseur van Prime-minister Margaret Thatcher, geeft in 1995 het boek The Perestroika Deception uit op basis van het verhaal van Golitsyn. Uitgever Christopher Story sterft op 14 juli 2010 onder verdachte omstandigheden. De samenhang met de start van de Franse Revolutie met de bestorming van de Bastille zal niemand ontgaan.

De strategie

De Russische beer zet met een sardonische grijns de Oostbloklanden-problematiek die na 1945 op haar bordje lag, buiten de deur en splitst die de megalomane EU in de maag. Die loopt naast de schoenen van ijdele trots. Warschaupact-landen Polen, Tjechie, Hongarije, Oost-Duitsland en nog een handvol verpauperde randstaten van de voormalige USSR in óns kamp; wow! Gorbatsjov wil alleen échte Russen binnen zijn grenzen. Niks dubbele paspoorten. De muur valt in november 1989 en de Wessies lopen financieel leeg op de bedelstaat van de Ossies, maar de schande is uitgewist en Europa zet de subsidiekraan wel open. “Nooit meer oorlog” is het heilige doel. Voortaan doen 28 landen mee aan het Eurovisie Songfeest. De eerste grote zege! Wij offeren onze ouderenzorg, gezondheidszorg en de pensioenen op aan een pipe-dream. De geldmachines draaien overuren in de VS en Europa. Consumptiegekte is de aanjager.

Voorheen hermetisch gesloten Oostelijke grenzen worden opengezet voor Westerse producten. Die worden eerst in China ook voor eigen gebruik aldaar geproduceerd. Zo subsidiëren we langs een omweg. de economie van de gisse Chinezen. Rusland draait de gaskraan in twee richtingen open. Onafhankelijkheid van olie is de lekkermaker. Europa raakt verslaafd aan Russisch gas. Onze zwel- lichamen draaien overuren van trots op onze “grootste ter wereld” gasterminal in Rotterdam. Het maakt de Westerse economieën sluipend volledig afhankelijk van welvaartsgroei in China en Rusland. Multinationals drijven op de winsten die door “Product of China” gelabelde goederen gegenereerd worden. Kijk eens op de onderkant van je eigen PC of mobieltje, of naar je TV. Via een ingebouwde micro-camera kijken de Russische en Chinese geheime diensten regelrecht onze huiskamers in.

Het leger werkelozen in het Westen groeit angstaanjagend met de dag. Beurzen storten in, banken vallen om. Autofabrikanten zien hun omzetten decimeren. Amerika en Europa worden uit elkaar gespeeld over de Oekraïne. Inkomensverschillen nemen groteske vormen aan. De rente bereikt een all-time dieptepunt: nul procent! Speculanten harken biljoenen, straks waardeloze Euro’s naar zich toe. Deflatie dreigt. Centrale banken nemen met uitgestreken gezichten paniekmaatregelen. Zij adviseren nationale banken om geld weg te schenken aan de werkende bevolking. Niemand heeft in de gaten dat intussen ergens in de wereld de eindoplossing wordt bekokstoofd. Edel-Russen op de Krim en in Oost-Oekraïne zijn dan inmiddels al in veiligheid gebracht.

Het ultimatum

Op het “Uur-U” steken de Chinezen en de Russen de koppen bij elkaar. Op de symbolische datum van 25 oktober 2017 kondigen China en Rusland in een gezamenlijke directe wereldwijde nieuws-uitzending de vorming van de nieuwe staat “ChinaRusse” aan. De nieuwe mogendheid zet de wereld om 08.00 uur GMT in een directe TV-uitzending via 12 satellieten voor het blok: “óf er wordt nú door ons op de startknoppen van intercontinentale ballistische raketten met nucleaire koppen gedrukt, wat een einde zal maken aan alle leven in Amerika, Europa, Afrika, India en ook China en Rusland, óf het Westen en haar vazalstaten accepteren omgaand de nieuwe Wereldorde zoals China en Rusland die hebben vastgelegd. Alles of niets. Geen weg terug voor de ruim 1,4 miljard Chinezen en 150 miljoen Russen. U heeft 5 minuten de tijd. Het aftellen begint over 5, 4, 3, 2, 1 seconden..

De leiders van Chinarusse verzenden hun boodschap aan de wereld vanuit een volledig geïsoleerde, selfsupporting ondergrondse stad, waar ze het met een groep top-wetenschappers onder leiding van Prof. Dr. Robbert Dijkfreuf en 1000 streng geselecteerde maagden kunnen uithouden tot de eventuele nucleaire straling zodanig is verminderd dat ze, net als in Nagasaki en Hiroshima, (link naar Youtube filmpje: “66 years later Hiroshima and Detroit”) de wereld weer naar hun eigen ideaal kunnen gaan opbouwen. Ze hebben dan 50 jaar de tijd gehad om er over na te denken. Het spel heet immers Patience.

De rest van de wereld ligt op haar rug. Een gasbom, formaat speldenknop, wordt via GPS systemen, tegelijkertijd met de boodschap aan de wereld van Chinarusse, geactiveerd in elektronische apparatuur van Chinese makelij in Westerse huiskamers en bedrijfsruimten. Wie het gas inademt, is voor 24 uur uitgeschakeld. Alle Westerse internetverbindingen worden platgelegd; bankverkeer is tijdelijk onmogelijk. De Westerse leiders zien in dat het de nieuwe wereldmacht met 1,5 miljard inwoners ernst is, en kiezen eieren voor hun geld. Zij tekenen élk verdrag dat hen door de nieuwe wereldmacht, Chinarusse, wordt voorgehouden. De Nederlandse flashforce blijft aan de grond. Airforce I óók.

Ex-KGB spion en overloper Alexander Golitsyn draait zich om in zijn graf; hij werd in 1995 niet geloofd door de CIA en MI-5. In de graftombe van Confucius verandert op een groot portret de ernstige blik en de vage glimlach van deze Chinese filosoof langzaam in een duivelse grijns……

De afrekening

Aandelenbeurzen worden gesloten, bedrijven genationaliseerd, vermogens onteigend; iedereen begint weer met 1000 Yuan. London-City wordt het nieuwe financiële hoofdkwartier van de wereld van waaruit het nieuwe Marxistisch Leninistische bankmodel wordt ontwikkeld. Euro, Zwitserse Frank, Pond Sterling, Roebel en US Dollar zijn per direct waardeloos; de Chinese Yuan is de nieuwe wereldmunt; valutaspeculatie is passé. Liberté, Egalité, Fraternité. De Fransen liepen al eeuwen op ons vóór. Gewoon delen. Het Engels is de nieuwe wereldtaal.

Elke wereldburger krijgt één paspoort; dat van zijn eigen geboorteland. Google en Social media zoals Facebook en datingsites worden uit de lucht gehaald en vervangen door de nieuwe Staatssite “ChatpointCharlie.com”; model voor de vroegere Berlijnse slagboom tussen de Russische en Amerikaanse zone, die nu definitief als een digitaal fallusymbool van een door de nieuwe wereldorde naar het Westen opgestoken middelvinger permanent omhoog zal blijven staan. Mac Donalds vestigingen en door het rookverbod gefaillieerde kroegen worden wereldwijd door de zieltogende mega-bierbrouwerijen onder de naam “ChatpointCharlie” omgebouwd tot 24/7 geopende ontmoetingsplaatsen. Daar wordt alcoholarm bier geschonken aan die nieuwe mondiale chatgemeenschap. Die kan elkaar daar op die manier fysiek en in het openbaar (Glasnost) waar ook ter wereld, ontmoeten. Alle rookverboden worden ingetrokken.

De ordening

Russische troepen vallen via het poolgebied buurland Canada binnen en rukken op tot 100 kilometer van de grens met de VS. Dat wordt een neutrale zone. Ze maken niet dezelfde fout als in 1945. De VS mogen hun eigen troep opruimen. China zet Japan het mes op de keel: Kolonie van China worden, of de totale vernietiging. De Japanse keizer Akihito levert symbolisch zijn samurai-zwaard in. Noord-, Zuid- en Midden Amerika worden samengevoegd en heten voortaan Amerika. Vrij reizen en één paspoort ook dáár voor iedereen.

India is ondanks de grootte van haar bevolking ( 1,2 miljard!) als lastige tegenspeler bij voorbaat kansloos door haar keuze voor een cultuur van geweldloosheid, geïnspireerd door voorman Mahatma Gandhi. Dat werd aangemoedigd door Rusland en China. Die telden daarmee één formidabele tegenstander minder. Het land wordt de mondiale voedselproducent van niet Genetisch gemanipuleerde gewassen; non-GMO’s.

Israël verliest haar status als waakhond van de VS oliebelangen in het Midden Oosten en wordt, daardoor vleugellam gemaakt, samengevoegd met de Palestijnse gebieden, de Golfstaten, Saudi Arabië, Irak, Iran, Syrië en Turkije, die gelijke rechten op het nieuwe gezamenlijke grondgebied krijgen. Hamas en alle andere verzetsgroeperingen heffen zichzelf op.

Chinarusse komt de Islamitische fundamentalistische groeperingen tegemoet. Het continent van Afrika wordt voor hen op vreedzame wijze, inclusief alle oliebronnen, omgebouwd tot één groot welvarend kalifaat naar Lenin’s economische model. Alle moslims in de wereld krijgen daarvan automatisch hun enige paspoort. Indonesië wordt leidend in de traditionele Aziatische Islamitische gemeenschappen in haar eigen regio. Zuid-Afrikanen mogen kiezen voor een Nederlands, Duits of Engels paspoort. De uitruil: Staat en godsdienst blijven gescheiden. Godsdienstvrijheid blijft gehandhaafd voor alle volkeren op alle continenten. Het Vaticaan wordt onder curatele gesteld. Haar vermogen wordt verdeeld onder de slachtoffers van sexueel misbruik en pedofilie in alle landen. De Paus blijft het hoofd van de Katholieke kerk.

Loose ends

China is met Japan de grootste schuldeiser van de VS. Samen met de Amerikanen zélf. De schulden worden kwijtgescholden. De Yanks kunnen gaan werken aan gelijkheid voor bevolkingsgroepen van alle kleuren in eigen land; geld speelt geen rol meer. Geo-politiek stelt de regio Europa al lang niets meer voor; het is één groot bordeel geworden, waar corruptie hoogtij viert. Het wordt omgebouwd tot speeltuin en pretpark voor overspelige Chinarussen. De Efteling en Disneyworld worden samengevoegd. Europese ministers en presidenten worden baas van één van de EU pretparken. De overige Brusselse EU-figuranten krijgen de keus om te worden omgeschoold tot bestuurders van non-GMO groenten- en fruittelers in India, Australië, Nieuw Zeeland en Canada, óf tot leiders van zorginstellingen in een land naar keuze. Wie het aanbod weigert wordt verplaatst naar Siberië. Vrijwillige euthanasie wordt daar aangemoedigd.

Zwitserland transformeert zich tot het mondiale ontwikkelingscentrum van nieuwe medicijnen. Het brein van wetenschappers gedijt het best in de zuivere lucht van het hooggebergte. De Duitsers vormen een internationaal vredesleger van ordetroepen dat overal ter wereld ingezet kan worden. De Australische woestijn wordt ingericht als mondiale gevangenis, waar elke misdadiger die een jaar of langer gestraft wordt zijn tijd zal uitzitten. De doodstraf wordt afgeschaft. Alle kernwapens worden vernietigd. Geen land zal ooit meer macht uitoefenen door nucleaire dreiging.

De mastermind van dit draaiboek? China! De nieuwe leider van de wereld. Haar zwijgen tijdens de crises rond de Krim en Oekraïne was al een teken aan de wand. “Patience” heette het nieuwe spel, bedacht door Meester Confucius. De Tempel van Confucius in Qufu-city, met daarin zijn graftombe en de resten van 100.000 nazaten van zijn Kong family, wordt het nieuwe intellectuele centrum van de wereld. Een bedevaartplaats, die elke zelfbenoemde wereldburger één maal in zijn leven bezocht moet hebben om het predikaat “wereldburger” te verdienen. Er heen lópen mag, maar hoeft niet.

Wie het laatst lacht…

Op de bodem van de Stille Oceaan verplaatst zich geruisloos en onzichtbaar voor de spionage-sattelieten van Chinarusse een gigantische kernonderzeeër met de afmetingen van tien maal de Titanic.

Op de begraafplaats van Bladon neemt oorlogsheld Winston Churchill bij zijn eigen graf de legendarische sigaar uit de mond en glimlacht breed…

Geïnspireerd op het boek “The Perestroika deception” van Alexander Golitsyn. Een uitgave (1995) van Harle Publications door Christopher Story