Media & TV

Producent ontkent dat dates in ‘Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan’ fake zijn

22-09-2014 10:05

Ewout Genemans, de producent achter de realityshows Voetbalfans en Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan, ontkent dat er in zijn programma’s acteurs worden ingezet. “Deze beschuldigingen nemen we niet eens serieus”, laat hij maandagochtend weten aan ThePostOnline.

De Volkskrant beweert vanochtend op basis van anonieme bronnen dat NoPicturesPlease (NPP), het productiehuis van Genemans, acteurs inzet om dramatische verhaallijnen te vertellen in sommige van zijn reallifeshows.

De krant onthult onder meer dat dates van in ieder geval twee maagden uit het programma Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan bekenden waren van de deelneemsters.

‘Maagd Mario’

‘De hele date was fake’, zegt een bron tegen De Volkskrant. De man had een ‘afspraakje’ met een maagdelijk meisje. Verder beweert maagd ‘Mario’ (een gefingeerde naam) dat de show grotendeels gescript is: ‘Op elke locatie waar we kwamen was er een verhaal uitgedacht. Als de producer vond dat we het niet goed uitvoerden, viel hij tijdens het gesprek in: “Vraag nu eens aan Mario… En dan deden we dat”.

Eerder beschuldigde Linda Dummer NoPicturesPlease ook al van het faken van datescènes in het ontmaagdingsprogramma. “Jullie kijken naar een programma dat fake is, geacteerd. Marc en de overigen zijn wel maagd, maar hun dates zijn voornamelijk actrices”, onthulde deze bij een castingbureau ingeschreven vrouw op het webforum van girlscène.nl.

In de desbetreffende aflevering wordt gesuggereerd dat een datingconsulente van het bureau Mens & Relatie maagd Marc advies geeft en hem date Linda aanraadt. Volgens een woordvoerder van Mens & Relatie kon het bedrijf geen date vinden voor Marc, omdat het zo’n “bijzondere man” was, noteert De Volkskrant.

‘Anonieme bronnen’

In een sms aan ThePostOnline schrijft Genemans: “Onze ervaring is dat kandidaten zeer positief terugkijken op hun deelname aan NPP programma’s. Het artikel is opgebouwd uit anonieme bronnen en staat vol onwaarheden.”

Genemans ontkent alle gedane beschuldigingen. “We nemen ze als ‘beschuldigingen’ niet eens serieus”, laat hij weten. “We reageren niet op anonieme bronnen.”