Leven

Herfst 2014: musthaves en trends voor de mannen

30-09-2014 13:01

De herfst is al officieel begonnen, dat betekent dus tijd om te kijken waarmee je als man zijnde je kast nog mee kunt aanvullen voor het najaar! Al zijn de trends in de mannenmode vaak iets minder duidelijk aanwezig dan in de vrouwenmode, er zijn wel een aantal opvallende musthaves voor dit najaar.

Schermafbeelding 2014-09-30 om 10.49.05

Leren jack

Dit is een musthave voor zowel de mannen als voor de vrouwen dit najaar, de leren accenten zijn niet weg te denken uit de collecties. Zo zien we veel leatherlook elleboog- of armstukken en andere accenten op kledingstukken. De absolute musthave is toch wel een leatherlook of echt leren jack. Tegenwoordig wordt leatherlook zo mooi gemaakt dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Daarbij is het veel betaalbaarder en draagt imitatieleer vaak soepeler dan echt runderleer. Echt leer moet op den duur soepeler worden en met een echt leren jack kun je jaren doen. Maar voor de budgetaankoop van het jaar, is zo’n imitatieleren jack net zo mooi.

Kabeltrui

Kabeltruien worden vaak als ouderwets beschouwd, maar doordat de modellen tegenwoordiger veel getailleerder of stoerder afgewerkt zijn, komt dit item veel moderner naar voren. Ze zijn in veel kleuren te vinden, maar met een antraciet of mooi camelkleur exemplaar kun je nooit de fout ingaan.

Kobalt blauw

Kobalt blauw is een van de weinige blauwtinten die goed te combineren is met zwart. De kleur is feller dan marine en pittiger dan lavendelblauw. Deze tint zie je zowel in accessoires als sjaals als truien terugkomen en gaat perfect samen met een jeans.

Camouflagetinten

De kleuren als legergroen en mosgroen zijn niet weg te denken dit najaar. Het voordeel van deze tinten is dat ze eigenlijk bijna iedereen staan doordat het warme kleuren zijn. Ideaal om te combineren met andere basistinten als zwart, camel, ecru of bruin.

Ruitjes & blokjes

We zien veel geruite blazers, pantalons of shirts in de mannenmode dit najaar. Het ruitje of blokje hoeft niet altijd zo sterk naar voren te komen zoals bij zo’n typisch “houthakkersshirt” maar komt dit najaar vooral veel verfijnder naar voren als bijvoorbeeld een dun geruit streepje in een blazer. Dan moet het wel gecombineerd worden met een unicolor shirt, om het geheel niet te druk te maken.

Mode-accessoires

Het leuke van de mannenmode op dit moment is dat de juiste accessoires steeds belangrijker worden. Mode-accessoires zijn niet langer alleen iets voor de vrouw. Een fijn paar nappaleren handschoenen of een mooie casjmier sjaal, er zijn volop geweldige accessoires te vinden in elke mannenmodezaak. Omdat mannenmode toch vaak erg “hetzelfde” over lijkt te komen, kun je juist door middel van accessoires je outfit net iets bijzonderer maken.

Bovenstaand beeld: Shutterstock