Weten & Tech

Anonieme internettrol pleegt zelfmoord

06-10-2014 10:18

De 63-jarige Brenda Leyland uit Leicester die donderdag door een cameraploeg van Sky News werd geconfronteerd met haar anonieme haatzaaierij via twitter is zaterdag dood in een hotel gevonden. Ze heeft naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord gepleegd. Dit meldt de Daily Mail.

Leyland werd donderdag voor haar huis opgewacht door de camerploeg van Sky News als onderdeel van een reportage over anonieme twitterhaat die is gericht tegen de ouders van de verdwenen Madeleine McCann.

De hoeveelheid haat die trollen dagelijks op de McCanns afsturen is zo heftig dat een onbekende burger inmiddels een dossier van de haters heeft samengesteld en heeft aangeboden aan Scotland Yard. Deze zegt de haatzaken samen met het OM te zullen onderzoeken.

Leyland kon door Sky News worden opgespoord aan de hand van haar Twitter-account genaamd @sweepyface (mirror 1, mirror 2).

Aan de Sky News-verslaggever vertelde ze, buiten de camera, dat ze ‘veel vragen had aan de McCanns’.

Maar na de confrontatie werd ze herkend in het dorp. Ook maakte een onbekende een foto van haar. Hierop vluchtte ze haar woonplaats uit met onbekende bestemming.

Leyland laat tenminste één zoon na. Hij reageerde vanuit Los Angeles op Facebook op de dood van zijn moeder met: “I love you mum and I will miss you forever“.