BITS: Gamenieuws – Hatred; waarschijnlijk de meest aanstootgevende game ooit

17-10-2014 16:00

Oei! Een Poolse studio werkt aan een game die zó gewelddadig is dat het waarschijnlijk nog wel een staartje gaat krijgen… De game heet Hatred en lijkt nog het meest op een soort schietpartij à la Anders Breivik. Gelukkig is het al bijna tijd voor Bayonetta 2 op de Wii U! Fijn weekend!

Gezellig! In deze game speel je een moordpartij

Oh, oh. De Poolse ontwikkelstudio Destructive Creations is van plan om een game uit te brengen waarin je werkelijk iedereen moet vermoorden! Hieronder zie je de trailer. Denk even twee keer na voor je ‘m bekijkt, want ‘gewelddadig’ dekt de lading niet echt…

Volgens de makers is Hatred een antwoord op ‘politieke correctheid’, dus moet deze game blijkbaar zo humorloos en gewelddadig mogelijk zijn. Nu zijn games over het algemeen juist een veld waarin de ‘politieke correctheid’ nogal achtergebleven is. De trailer lijkt eerder op een wat cynische ‘shock-campagne’, die de onbekende studio in één keer bekend maakt. We dachten dat we na Postal wel een beetje klaar waren met games waarin je zomaar hulpeloze spelfiguren doodschiet.

Kijk nou, het is gewoon een kopie van Postal, 17 jaar na dato! Het verschil is dat er sindsdien natuurlijk vele schiet- en moordpartijen plaats hebben gevonden waardoor zo’n ‘man-draait-door-en-slacht-iedereen-af’-scenario nogal… smakeloos is. Het komt allemaal vrij puberaal over.

The Evil Within

Deze week verscheen The Evil Within voor pc, Playstation 3/4 en Xbox 360/One

Griezelen dus! The Evil Within is gemaakt door onder andere Shinji Mikami, de man achter Resident Evil.

Bayonetta 2

Dienstmededeling: Bayonetta 2 verschijnt over een week op de Wii U! Bayonetta 2 verschijnt over een week op de Wii U!

Bayonetta 2 verschijnt over een week op de Wii U!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.