Kunst

‘Mijn jaren met Van Gogh’ van Justus van Oel nu als eBook

23-10-2014 13:44

Hij is alweer bijna tien jaar dood, Theo van Gogh, dus een uitstekende reden het epos Mijn jaren met Theo van Goghdat exclusief voor ThePostOnline werd geschreven door Justus van Oel, uit te geven als eBook. Onder de verrassende titel: Mijn jaren met Van Gogh. (Hij was iets te dik, die oorspronkelijke titel dan.) Want ook dat doet ThePostOnline, ebooks uitgeven. Geen print, want dat is zóóóóóóó pretentieus vintage 1982. 

De imprint TPO BOOKS is een samenwerkingsverband tussen ThePostOnline en Uitgeverij Fosfor. Zowel ThePostOnline als Fosfor verwachten dat het slim bundelen van eerder gepubliceerde TPO-artikelen in handzame e-books een nieuw publiek zal aanspreken.

“TPO BOOKS past naadloos in de filosofie van ThePostOnline en TPO Magazine”, zegt uitgever Jan-Jaap Heij. “Bij ons publiceren onafhankelijke topjournalisten, we brengen hun werk graag extra onder de aandacht met nieuwe verspreidingsmogelijkheden.”

Mijn jaren met Van Gogh, geschreven door Justus van Oel, is het eerste e-book van TPO BOOKS.

De auteur schreef begin deze eeuw het scenario voor Van Goghs bekroonde dramaserie Najib en Julia. In Mijn jaren met Van Gogh blikt hij terug op zijn vriendschap met de vermoorde filmmaker en columnist.

Ahmed Marcouch, een politieke biografie

Half november november brengt TPO BOOKS het tweede boek uit: Ahmed Marcouch: een politieke biografie van Paul Andersson Toussaint.

E-books van TPO BOOKS zijn verkrijgbaar in alle online boekenwinkels van Nederland, waaronder bol.com, bruna.nl en ako.nl.

Internationaal worden TPO BOOKS verspreid via onder meer Amazon, Apple iBooks, Kobo en Google Play.

Zowel Fosfor als ThePostOnline denken elkaar aan te vullen in de samenwerking. “Fosfor heeft de afgelopen anderhalve jaar veel ervaring opgedaan met het heruitgeven van papieren boeken als ebook. We hebben laten zien dat we boeken die door traditionele uitgevers zijn opgegeven weer rendabel kunnen maken”, aldus Fosfor-uitgever Jeroen van Bergeijk. “We zetten deze kennis en ervaring op het gebied van productie en distributie nu in om ook van TPO BOOKS een succes te maken.”

Hier en hier, om maar eens wat te noemen, koopt u zo’n fijne Justus van Oel over Theo van Gogh voor nog geen drie euro’s!