Een halve meisjesdroom: trouwen in je eentje

29-10-2014 11:30

Het schijnt nogal een meisjesdroom te zijn, trouwen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd, voor een huwelijk zijn toch echt twee mensen nodig. Behalve in Japan. Daar kunnen vrouwen in hun eentje trouwen.

Het Japanse bedrijf Cera Travel biedt trouwerijen aan voor vrouwen die geen partner hebben of niet met hun partner willen trouwen. Het bedrijf speelt in op carrierevrouwen of vrouwen die zijn gescheiden. Bijkomend voordeel: je hoeft niet langer concessies te doen omdat je partner het anders wil. In het trouwpakket zit de jurk, de bloemen, de make up én je kunt kiezen je te laten vergezellen door een man tijdens de fotoshoot.

Het feest duurt twee dagen en biedt vrouwen de glitter en glamour van een bruiloft, maar dan zonder dat je meteen vastzit aan iemand. Wel de lusten, niet de lasten. Behalve de huwelijksnacht, er kan ook een chique hotel bijgeboekt worden. Maar dan wel zonder de man van de fotoshoot. Hoewel vrouwen volgens het bedrijf vaak hun vriendje uitnodigen.

“Het is een unieke ervaring waar we trots op zijn,” zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de DailyMail. “Voor alle details wordt gezorgd door professionals.” Het pakket kost $2,750,-, omgerekend is dat ruim €2100,-. Een koopje voor een bruiloft. Vooralsnog hebben zo’n tien vrouwen gebruik gemaakt van het aanbod. Of er ook een pakket voor mannen op de markt komt, is niet bekend.

Beeld: Shutterstock