Zaterdag in Leiden: TPO Filmnacht op LIFF

30-10-2014 11:31

Op 31 oktober begint de 9e editie van het Leiden Internationaal Filmfestival (LIFF). We vertelden je al eerder het heugelijke nieuws dat TPO en LIFF de handen ineen slaan, en ook vertelden we je al welke acht films je moet gaan zien. Maar toch willen we je even attenderen op komende zaterdagavond. Dan vindt de eerste heuse TPO Filmnacht plaats. Dit kun je verwachten.

Summer of Blood


Als Woody Allen een vampierfilm zou maken, zou Summer of Blood het resultaat zijn; met personages die enkel te omschrijven zijn als “neurotische vampierhipsters uit Brooklyn”. De film is geschreven en geregisseerd door Onur Tukel, die ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Hij speelt Erik, een egocentrische en vervelende New Yorker. Zijn leven is fantastisch, maar toch kan hij alleen maar klagen. Zelfs als de perfecte vriendin, die hij zeker niet verdient, hem ten huwelijk vraagt, heeft hij hier nog iets op aan te merken. Dan komt hij op een nacht een mysterieuze man tegen die hem een aanbod doet. De volgende dag is Erik veranderd in een charismatische seksgod met een hunkering naar bloed, veel bloed!

What we do in the shadows


Een hilarische vampiersfilm van de makers van Flight of the Conchords. Drie vampiers (respectievelijk 379, 183 en 862 jaar oud) wonen samen in een klein dorpje in Nieuw-Zeeland. Het is lastig nieuwe vrienden te maken gezien hun dorst naar bloed, maar nadat hun 8000 jarige oud-huisgenoot een 20 jarige hipster in een vampier verandert, schakelen ze zijn hulp in om hen zaken bij te brengen over mode, technologie en het internet.

Geen auto? Er gaan vanuit Leiden gewoon nachttreinen richting de grote steden! Kortom, geen enkele reden om komende zaterdagnacht niet bij ons in de Leidense bioscoop Trainon (vlakbij het station!) te zijn. Tot zaterdag!

Lees ook:
TPO en LIFF slaan handen ineen

Leiden film Festival organiseert kankerbenefiet

Acht tips voor het Leiden Internationaal Film Festival