Studentenrecept: spinazie met zoete aardappel

18-11-2014 17:32

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi allemaal! Jemig, ik weet echt niet waar ik last van heb. Lichamelijk voel ik me echt best wel crap, maar geestelijk ben ik zo ongelofelijk HYPER de hele tijd. Ik heb een lichamelijk kwaaltje wat zo nu en dan behoorlijk opspeelt en daarom zat ik deze week de helft van de week ziek thuis, maar man ik heb ZO VEEL ENERGIE psychisch gezien. Maar lichamelijk kom ik nergens. Vandaag ging ik de stad in (super slechte beslissing op een zaterdag) en ik hield ‘t echt gewoon NIET vol. Ik denk dat ik er een uurtje was en toen moest ik echt naar huis. Zo irritant. Maar goed. Ik zit dus alweer lekker uren op de bank te chillen met kopjes thee (IK WIL WIJN, maar dat is ook niet echt slim).

Mijn shopsessie was overigens wel gigantisch goed. Morgen hebben we première in DeLaMar, dus ik moest (lees: wilde) weer een nieuw jurkje scoren en vond twee leukerds. Ik ben er nog niet uit welke ik aan trek, maar dat zie ik morgen wel. En toen ik dus thuis aan ‘s chillen was, klopte de PostNL bezorger ook nog op het raam; om mijn unit van een H&M bestelling te bezorgen. En oeeeeeeh zo-veel-moois (shoes! blousjes! rokje! trui!). Wiehoe!

En daar komt dan nog eens bij dat ik vanavond HEEL lekker at. Maar daar schrijf ik later over, want ik heb nog een blogje in te halen; die van gisteren! Mijn eetlust is ook echt weer totaal in de war (ik heb gewoon géén zin in chips, dat is écht (echt echt!) heel raar) en eigenlijk had ik vrijdag vooral heel veel zin in spinazie. Maar om nou alleen spinazie te eten, vond ik ook wel een tikkeltje vreemd. Daarom verzon ik een maaltje van alle dingen waar ik wel een soort van zin in had. Een hele gekke combi, maar het mondde uit in een heerlijk avondmaal.

Nodig voor één persoon (huge ass veel te grote portie): 1 kipfilet – 2 handen spinazie – 1/2 avocado – 1 zoete aardappel – 1 eetlepel pompoenpitten – scheut olijfolie – peper & zout – paar cherrytomaatjes

De rest van het recept vvind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.