BITS – Gamenieuws: Thimbleweed Park, Smash Bros. en Destiny!

21-11-2014 14:54

Cool! De maker van Maniac Mansion en Monkey Island kickstartet een nieuwe adventure game! Smash Bros. verschijnt bijna voor de Wii U en… verander de wachtwoorden van je gaming-account; er liggen er weer veel op straat.

Verander je PSN- en Windows Live-wachtwoorden maar weer!

BITS_TROLL

Oh jee, het hackerscollectief genaamd ‘DerpTrolling’ is weer bezig geweest. Op Pastebin is een lijst gezet met daarin mailadressen en inloggegevens van o.a. Windows Live en het Playstation Network. Tijd om uit voorzorg je wachtwoorden maar weer eens te veranderen, dus.

DerpTrolling claimt vorige week de servers van Blizzard aangevallen te hebben, vlak nadat de World of Warcraft-uitbreiding Warlords of Draenor verscheen. Enig ongemak dat je mogelijk gehad hebt met het spelen van WoW (en dat was er volop!) is dus mogelijk aan deze club te danken.

Thimbleweed Park

Kickstarter leek ooit een gouden toekomst in te luiden voor onafhankelijke games van onbekende makers, maar inmiddels lijkt duidelijk dat het toch vooral ‘all-stars’ zijn waar mensen de poeplap voor trekken. Met projecten als o.a. Wasteland 2, een nieuwe Mega Man (die vanwege copyright niet zo mag heten) en een opvolger van Planescape Torment hoor je ons overigens niet klagen, maar Kickstarter-games lijken overwegend vooral nostalgische projecten te zijn.

Zo ook Thimbleweed Park, een project van Ron Gilbert (die je waarschijnlijk kent van Maniac Mansion en de eerste twee Monkey Island-spellen). Het plan is om een klassieke, absurdistische avonturengame te maken, waarin je bizarre voorwerpen gebruikt om puzzels op te lossen.

Je steunt Thimbleweed Park hier op Kickstarter.

Super Smash Bros. Wii U

We hebben in het verleden wel eens een beetje lacherig gedaan over de Wii U; de spelcomputer van Nintendo die maar geen verkoopsucces wil worden.

We kunnen wel een paar redenen aanwijzen, maar laten we ons liever richten op het heden. Als er één spelcomputer is waar dit jaar toffe games voor verschijnen is het wel de Wii U! Mario Kart 8, Bayonetta 2 en volgende week (28 november) Super Smash Bros. Wii U. Verschillende Nintendo-helden die elkaar om vage redenen de tyfus slaan; wat wil een mens nog meer? Niets!

Noem één andere spelcomputer waarop het spellenaanbod zo consistent goed was! Inderdaad, die is er niet: Nintendo wint 2014.

Trailer van Destiny: The Dark Below

Ontwikkelaar Bungie beloofde dat de spelwereld van Destiny telkens updates krijgt om de game fris te houden. Op 9 december verschijnt de eerste uitbreiding: The Dark Below, met nieuwe wapens, strikes, een raid en verschillende verhaalmissies. Door een foutje is de intro al op het web gelekt, hieronder kun je ‘m checken.

Recensie – Assassin’s Creed: Unity

BITS_AC3

Mocht je onze recensie van Assassin’s Creed: Unity gemist hebben; dat is niet erg, als je ‘m nu alsnog leest tenminste! Onze recensent Rogier Kahlmann was er niet onverdeeld positief over, maar vermaakte zich aardig met deze ‘kasteelroman voor complotdenkers’ (die frase willen we op een tegeltje!).

De poll

De feestdagen staan voor de deur, dus eigenlijk is het de ideale tijd om een Playstation 4, Xbox One of Wii U aan te schaffen. 2014 was een vrij mager jaar qua nieuwe games, maar zo langzamerhand is er toch al een kleine catalogus ontstaan. Tijd om over te stappen?

[polldaddy poll=8466546]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.