‘Mannen beslissen alleen over electronica-aankopen’

27-11-2014 12:22

Binnen een relatie beslissen vrouwen wat er wordt aangeschaft, mannen hebben alleen iets te zeggen over de electronica-aankopen, dat blijkt uit een onderzoek dat FABMagazine liet uitvoeren. Mannen hebben alleen iets in te brengen als het gaat om de aanschaf van nieuwe technische apparatuur. Computers (82%), audio en televisie-apparatuur (84%) worden op voorspraak van de heren aangeschaft.

Bij auto’s hebben mannen ook nog wel wat in te brengen, maar voor huisraad, keukens en tuin inrichting moeten we toch echt naar de vrouwen kijken.Van de vrouwen geeft 71% geeft aan dat zij toch echt over het bankstel beslist, en 61% geeft aan dat “een dure aanschaf als de keuken door haar beslist wordt”.

Schoenen

In top drie uitgaven van mannen staan schoenen op een tweede plek, na kleding. Bij vrouwen staan schoenen maar op de derde plaats. Opvallend is dat bij beide de top drie uit schoenen, kleding en toiletartikelen bestaat.

De beste koop van het jaar volgens FABMagazine, wat deze maand zijn tweede editie uitbrengt? Op basis van de reacties in het onderzoek zegt haar redactie: een kat. Met alle toebehoren. Aangeschaft door een man.