Foodblog Foodness als ebook

03-12-2014 12:59

Het is een trend: als blogger je leukste content verzamelen en die laten drukken op papier. In boekvorm. Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deed het, en ook Monique van Culy heeft haar eerste boek al uit. Om nog maar te zwijgen over beautyblogger Cynthia.

Maar, dacht Claartje van Foodness, waarom een boek op papier uitbrengen als je lezers op internet zitten? Dus besloot ze een ebook uit te brengen. Dat is Foodness Fastfood geworden. 25 recepten die in 20 minuten klaar zijn.

Simpel en snel

Claartje gaat niet voor ingewikkelde hoofdgerechten, maar voorziet haar lezer van 25 bijgerechten. Die binnen 20 minuten klaar zijn maar niet saai zijn. Integendeel, de gerechten zijn rijp voor de kersttafel. Van humus tot watermeloenpizza en van een visstoofpotje tot vegan appeltaartjes. Bijzondere gerechten die niet al te moeilijk zijn om te maken. De ene keer met simpele, de andere keer met wat minder conventionele ingrediƫnten.

En, dat voegt toch altijd wat toe aan een kookboek, Claartje maakt prachtige foto’s. Ook als je even geen zin hebt om te koken, is het toch niet onprettig om door het boek heen te scrollen. Je krijgt er alleen wel honger van.

Omdat lezers van ThePostOnline ook altijd op het internet zitten, mogen we alvast twee recepten aanbieden. Die vind je hieronder. Nieuwsgierig geworden? Snappen we. Het boek bestel je heel makkelijk hier. En je hebt er niet eens een ereader voor nodig, je kunt ‘m lezen op je laptop, telefoon op tablet.

pizza
pompoen