BITS – Gamenieuws: Ruben is Sleepy, Parable of the Polygons

12-12-2014 16:00

Kort gamenieuwsoverzicht deze week, maar niet minder belangwekkend! Parable of the Polygons maakt op een ‘gamey’ manier duidelijk hoe een wijk segregeert en Tvndra bracht Ruben is Sleepy uit op mobiele platformen. Tot slot deelt de ontwerper van DOOM via Twitter tof materiaal! Fijn weekend!

Parable of the Polygons

BITS_POLYGONS

Nicky Case (bekend van het voortreffelijke Coming Out Simulator) en Vi Hart maakten samen Parable of the Polygons: een ‘speelbare blogpost’ die op speelse wijze duidelijk maakt hoe segregatie werkt.

Verschillende vormpjes hebben ieder hun eigen – onschuldige – woonvoorkeuren, maar bij elkaar opgeteld zorgen ze toch voor segregatie. Zelfs als een figuurtje wil dat slechts één derde van zijn buren hetzelfde is, ontstaan er al duidelijke segregatielijnen!

Erg gaaf voorbeeld van hoe je een maatschappelijk fenomeen inzichtelijk maakt door spelelementen!

Designer van Doom opent de archieven!

Het klassieke DOOM werd onlangs 21; reden voor ontwerper John Romero om de archieflades open te trekken en oude foto’s met de wereld te delen! Op zijn Twitter-account plaatst Romero de laatste paar dagen mooi artwork, conceptmateriaal en vertelt hij over de ontwikkeling van de game. Erg tof om even te checken!

Ruben is Sleepy

De Nederlandse studio Tvndra (bekend van Help Volty) heeft een nieuw mobiel spelletje uitgebracht. Ruben is Sleepy lijkt een beetje op het bekende Doodle Jump, maar in plaats van dat je omhoog klimt, val je omlaag en stuiter je op gekleurde televisies. Door op het scherm te tikken verander je Ruben van kleur, zodat hij matcht met de platformen.

Je kunt een trial-versie van Ruben is Sleepy hier gratis downloaden voor Android. Hier vind je de meer uitgebreide versie voor €1,99. De iPhone-versie download je hier voor €1,89.

Oproep!

BITS_HELP
Het einde van het jaar is nabij: binnenkort komen we met een overzicht van de belangrijkste, interessantste danwel bizarste gebeurtenissen van het gamejaar. De grote lijnen hebben we reeds klaar, maar suggesties zijn welkom in de comments! Of schiet ons even aan op Twitter, Facebook of email.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.