BITS – Gamenieuws: ‘Heists’ in januari naar GTA V, nieuwe Amiibo’s!

19-12-2014 16:00

Vlak voor Kerst gebeurt er niet bijster veel op gamesgebied. Eerste Wereldoorlog-schietspel Verdun herdenkt de ‘Christmas Truce’, er verschijnen wat nieuwe Amiibo’s en de bedenker van Minecraft laat ons zien dat het loont om je school af te maken… en hoe!

‘Christmas Truce’ in Eerste Wereldoorlog-game

Één van de bekendste verhalen over de Eerste Wereldoorlog is de ‘Christmas Truce’. In 1914 sloten de Britten en Duitsers een (officieuze) wapenstilstand tijdens de kerstdagen, en ontmoetten ze elkaar in sommige gevallen in het niemandsland om met elkaar te spreken, ruilen of zelfs voetballen.

De legerleidingen moesten hier niets van hebben en dreigden in latere jaren artillerie op de eigen manschappen te richten om deze vorm van verbroedering in de kiem te smoren. De kerstbestanden spreken na honderd jaar echter nog steeds tot de verbeelding.

Als verwijzing naar deze gebeurtenissen heeft het spel Verdun, een schietspel gebaseerd op WO1 tijdelijk bepaalde zones ingericht waar een staakt-het-vuren geldt. Spelers van verschillende partijen kunnen hier voetballen, liedjes zingen en sneeuwballengevechten houden.

Erg aardige touch, als je het ons vraagt!

Minecraft-maker koopt een huis

Minecraft-bedenker en –maker Markus Persson verkocht zijn studio Mojang eerder dit jaar aan Microsoft voor 2,5 miljard dollar. Normaal gesproken hoor je niet zo veel over wat spellenmakers met hun rijkdom doen, maar Persson geeft er niets om: hij heeft een huis gekocht. Niet zomaar een huis: een villa in Beverley Hills, voor een miljoentje of 70!

Een M&M-muur, eigen fitnessruimte, zwembad, fontein, prachtig uitzicht… Een beetje overdadig misschien, maar misschien zeggen we dat alleen omdat we zelf geen miljardair zijn.

Stay in school, kids!

GTAV-heists verschijnen eindelijk in januari

Ken je het verhaal van de gamerubriek die Grand Theft Auto V wilde recenseren als de gehypete ‘heists’ online waren? Deze grote missies die je online met vrienden kon spelen werden zó vaak uitgesteld dat het van een recensie niet kwam! Rockstar Games heeft deze week eindelijk bevestigd dat deze toffe feature in januari verschijnt. Een precieze datum is niet bekend maar het ligt voor de hand dat de heists samenhangen met de pc-versie van het spel, die op 27 januari uitkomt.

Ziet er erg gaaf uit! Als het goed is komt de update gratis beschikbaar voor alle versies van GTA V.

Nieuwe Amiibo’s!

Vandaag verschijnt een nieuwe lading Amiibo’s: Pit (Kid Icarus), Captain Falcon (F-Zero), Little Mac (Punch-Out!), Diddy Kong (Donkey Kong Country), Prinses Zelda en Luigi. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze figuurtjes, dan raden we je aan om er snel bij te zijn!

BITS_AMIIBO

Eerdere figuurtjes uit de wat minder bekende Nintendo-spellen verschenen in kleine oplages en worden – naar verluidt – niet meer geproduceerd.

Hoewel de functionaliteit van de spelfiguren nog vrij beperkt is, je kunt ze via NFC inladen op de Wii U voor o.a. Smash Bros. en Mario Kart 8, zijn ze erg populair. De verkoop van de Wii U *lijkt* trouwens óók aan te trekken, zo vertelden sommige retailers ons. Verdiend, want Nintendo heeft dit jaar een paar sublieme games afgeleverd! Mario Kart, Smash Bros., Bayonetta 2, Captain Toad… Het zijn er niet erg veel, maar wél fantastisch goed!

U vraagt…

BITS_UVRAAGT

Komende week komen we met het Bits-gamenieuwsjaaroverzicht. Vorige week kregen we al wat suggesties binnen, waarvoor dank! Mochten jullie nog verzoekjes hebben, dan geldt hetzelfde: schiet ons even aan op Twitter, Facebook of email.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.