Studentenrecept: pasta met courgette en spinaziepesto

02-01-2015 17:43

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedenavond :). Het is maandagavond en ik was aan het begin van de avond poepchagrijnig. Bah, soms heb je dat gewoon. En ik bleef er enorm in hangen, tot ik bij vriendin Anouk met kat James langs ging voor een theesessie die me enorm goed deed. En nu ben ik weer vrolijk. Zélfs nadat ik een enorme afwas van een week heb gedaan. Jeej!

Overigens at ik vanavond heel gek. Wel heel lekker hoor, maar toch vreemd. Over twee dagen komt m’n salaris binnen en ik moet zeggen; daar kijk ik naar uit. Omdat ik dus eventjes gigantisch door m’n geld heen ben én omdat ik echt nog de wereld aan eten in huis heb, werd ‘t weer tijd voor een maaltijd met van alles en nog wat. En normaal weet ik wel een klein beetje wat er in huis is en dat er dus iets fatsoenlijks op tafel komt, maar vandaag was het spannend. In de koelkast vond ik verse lasagnebladen (bevroren), spinazie, courgette, parmezaanse kaas, kookroom, gorgonzola, salami (maar hey, het is meat free monday) en paprika’s. Maar ik zag ‘t al wel weer gebeuren dat als ik een pasta zou maken met courgette, paprika, spinazie en kaas, dat ‘t totaal saai zou worden. En dus ging ik experimenteel aan de slag en maakte ik een best wel geslaagde pasta met courgette en spinaziepesto. Spinaziepesto? Ja, spinaziepesto.

Nodig voor één persoon: 1 courgette (haha ik heb een hele courgette op.) – 1/2 pakje verse lasagnebladen of andere pasta – 1 teen knoflook – een handje verse spinazie – eetlepel pijnboompitten (en omdat ik niet genoeg had heb ik ‘t aangevuld met nog een eetlepel pistachenoten) – 1 teen knoflook – 2 eetlepels parmezaanse kaas – olijfolie – peper & zout – klein scheutje kookroom

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.