Studentenrecept: tortillapizza’s

07-01-2015 13:25

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

HOI! Vandaag heb ik drie vet lekkere vega recepten voor je. Misschien had je op instagram al gezien wat ik vanavond van plan was te eten? Jep; tortillapizza’s! Ik had namelijk van het kerstdiner van vorige week nog een half pak wraps- een beetje uitgedroogd- in de koelkast liggen en dan zijn ze echt perfect als pizzabodem. Wist je dat? Dat een wrap dus echt een rete makkelijke, goedkope, snelle variant is op pizzadeeg? Super chill! En je kan zo’n tortilla dan met van alles beleggen. In mijn kookboek staan twee goddelijk recepten (3 kazen pizza en pizza parma) en vandaag voeg ik twee nieuwe geniale en één gemiddelde toe aan m’n verzameling recepten. Ik maakte voor mezelf drie tortillapizza’s klaar. Klinkt veel, maar omdat het een pizza is met een wrap als bodem, is het veeeeeel lichter dan een gewone pizza. Goed te doen dus!

Nodig voor drie verschillende tortillapizza’s: 3 tortilla’s – 3 flinke eetlepels passata di pomodori of 2 blikjes tomatenpuree 
Variant #1: een stukje gorgonzola – 1/2 ui- een klein plukje rucola 
Variant #2: 1/4 bol mozzarella – een paar cherrytomaatjes – 5 blaadjes basilicum
Variant #3: 1/4 bol mozzarella – een paar cherrytomaatjes een plukje rucola 

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.