BITS – Gamenieuws: ruim tweeduizend klassieke DOS-games in je browser!

09-01-2015 16:00

Qua games begint 2015 traditiegetrouw erg kalm (op dát gebied wel). Deze week is er maar één ding te melden, en dat is gelukkig ook flink de moeite waard. The Internet Archive maakt bijna 2.300 oude DOS-games speelbaar in je browser; op zeker dat er een paar van je favorieten tussen zitten.

Het Internet Archive slaat niet alleen webpagina’s op in de Way Back Machine, ze verzamelen ook oude computersoftware. Deze week verschenen er ineens 2.297 oude DOS-games op de site die je in je browser kunt spelen! Het enige dat je hoeft te doen is op een oude favoriet klikken, en je kunt beginnen.

BITS_DOS

Let op: de DOSbox-emulator werkt het beste met Google Chrome of Mozilla Firefox. We hebben het ook geprobeerd met Internet Explorer, maar daarmee loop je tegen wat problemen op; doorgaans werkt het geluid helemaal niet.

Andere tip: veel oude games hadden wachtwoorden die je in moest typen, als een vorm van beveiliging tegen piraterij. Of, in het geval van Leisure Suit Larry, moest je een aantal vragen beantwoorden om je leeftijd vast te stellen. De meeste games zijn ‘gekraakt’, zodat de passwords niet meer nodig zijn, maar niet allemaal.

Een volledige vraagbaak vind je hier, en hier het hele archief! Prince of Persia, Paratrooper, Centurion: Defender of Rome (één van m’n persoonlijke favorieten), Commander Keen, Jazz Jackrabbit, Metal Gear, Scorched Earth

Wat doe je hier nog? Hup! Vergeet trouwens niet ons supercrimifantaweldigeindefabelozige jaaroverzicht van 2014 te checken! Fijn weekend!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.