Studentenrecept: goedgevulde lasagne

14-01-2015 17:02

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Vrijdag ging ik uit eten met twee vriendinnen bij Bosco in Amsterdam, dat zit op het hoekje van de Bosboom Toussin en de 1e Constatijn Huygenstraat. Een aanrader want je eet er heel lekker en niet zo standaard als in andere restaurants, maar je betaalt ook wel iets meer. Wij waren met z’n 3en 110 euro kwijt, maar hebben wel voor, hoofd en na gegeten en natuurlijk wijntjes gedronken. Erna gingen we nog drankjes drinken in de Weber waar ik iets heel lekkers ontdekte: gingerbeer. In een cocktail met wodka en munt. Vet heerlijk. Ken je dat?

Nou en toen was het zaterdag en begon mijn WEEKEND! Ik ging zaterdag naar Rotterdam, maar niet om le (ex-)boyfriend te bezoeken, maar om met vriendin Marte bij leuke tentjes te chillen, lekker te koken en aan een project te werken met z’n twee. Ik typ deze blogpost ook vanuit het logeerbed bij haar in haar Rotterdamse villa (vergeleken met mijn huisje in Amsterdam…). Mét een poes op schoot, woehoe! We wilden gisteren naar Lof der zoetheid, een heel leuk tentje met de lekkerste taartjes, maar het is zo bekend in Rotterdam dat ‘t eigenlijk altijd vol zit. En nu dus ook. Toen fietsten we door naar Spirit, een heel biologischgeitenwollensokkententje dat hoort bij de supermarkt de Gimsel (?), wat nog biologischgeitenwollensokkeriger is. Maar wel awesome! Ik at een heel lekker taartje; citroen meringue en dronk thee uit een vissenkom. Ook kom je er verrukkelijke hapjes eten en de keuze was enormmmm! Dus, tof plekje om heen te gaan in Rotterdam.

Daarna gingen we boodschappen doen voor de lasagne die we gingen maken. Dus, hè hè; kom je hier om te lezen over m’n avondeten? It starts here.

Nodig voor 4 personen: 500gr mager rundergehakt – 2 sjalotjes – 1 teen knoflook – 1/2 courgette – 3 handen spinazie – ongeveer 8 champignons – 1 zakje pompoenstukjes van AH – 1 tablet groentebouillon – 2 pakjes sugo tomatensaus (de biologische, daar zit geen suiker in; vindt Marte belangrijk) – lasagnebladen – Grana Padano – voor erbij: sla – mozzarella – tomaatjes

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.