Suus kijkt Boer zoekt Vrouw

19-01-2015 09:02

Vandaag nemen de boeren hun vrouwen mee op date. Voor alle duidelijkheid, niet op een afspraakje zoals ik dat ken. Nu is mijn laatste date alweer een tijdje geleden, maar ik ben nog nooit door een meneer meegenomen naar een circus alwaar ik met behulp van een paar bezemstelen op een touw moest balanceren, noch heb ik ooit met een potentiële minnaar op rolschaatsen rondgezwierd.

Circusact

Hoe dan ook, boer Jan vindt het een bijzonder goed idee om zijn dames mee te nemen naar het circus. Ze worden verwelkomd door een oostblokkerig type met verbazingwekkend flinke kuiten en een strak pakje die ze de kunst van het koorddansen moet leren. Dansen wordt het echter niet. Ingesnoerd lopen de dames over het gevaarlijk buigende touwtje terwijl ze hun best doen om niet in hun broek te poepen van angst, terwijl ze tegelijkertijd zwoel oogcontact proberen te maken met de hup hup-roepende boer. Overbodig om te vermelden dat dit niet helemaal lukt.

Blij met de vaste grond onder hun bevallige voetjes, gaat het gezelschap verder met de volgende opdracht. Clown spelen. Onder leiding van een miniatuurversie van Gerard Joling, in glittergilet, moet het gezelschap elkaar schminken. Boer Jan heeft de opdracht niet helemaal begrepen en verandert zijn slachtoffer in een figurant van The Walking Dead. Gelukkig kan ze er wel om lachen. De betreffende dame blijkt namelijk niet zo snel af te schrikken en vertelt een levensgrote feniks op haar rug getatoeëerd te hebben. Jan houdt niet echt van mensen die zomaar “hun hele lijf volkalken” maar voor de “in de as rijzende” indrukwekkende vogel heeft hij respect. Haar nestje staat al klaar op Texel.

Glibberig weekdier

Groningse geilaard Geert is ondertussen met zijn “meisjes” (lees: 60+/kuitbroek/donsbaardje) een potje midgetgolfen. Het opwindende spel van onze adonis met de soepele heupen bezorgt de meisjes, hoewel het qua leeftijd wat lastig wordt, toch wat vochtige opwinding. En dat is wederzijds. Geert wil een beetje kiek’n. Een beetje aanraak’n. Een beetje ruik’n. Een beetje proev’n. Letterlijk. Terwijl de dames hun best doen het kleine balletje te raken kruipt geile Geert als een glibberig weekdier over de baan, onderwijl zijn neus in grijze krulletjes stekend en tussen rimpelige nekjes duwend. Geert wil ze het liefste allemaal houden en krijgt oe-oe-opvliegers bij de gedachte aan een Heyboer-achtige woongemeenschap. Helaas is Yvon onverbiddelijk en mogen alleen Ada, Mary en Hetty komen logeren.

Tevreden en dronken

Knappe Tom neemt zijn zwiermeisjes mee rolschaatsen. Al wordt er weinig gezwierd of geschaatst, er wordt zorgvuldig gewerkt aan een houterige line dance choreografie op wieltjes. Erg sexy is het geheel niet. Er worden handjes vastgehouden en hier en daar is er een schalkse blik. Krullenbol Lotte heeft wel in de gaten dat enge Leonie haar nagels in de boer wil slaan en probeert daarom “een connectie met de ogen te maken.”

Na het schaatsavontuur zondert Tom zich af zodat de dames een cocktail voor hem kunnen brouwen waarin hun persoonlijkheid ter uitdrukking komt. Geen idee hoe je je persoonlijkheid in een glas duwt maar dat terzijde. Jammer genoeg zijn de meisjes wel mooi maar niet creatief. Helaas geen citroendrankje omdat “ik van die zure mondhoeken heb” of simpelweg een leeg glas “omdat ik al veel te lang droogsta.” Nee: “passiefruit omdat ik passie heb om de dingen die ik doe” en “een mysterieus likeurtje omdat ik mysterieus ben.” Wat een treurnis. Maar Tom is tevreden. En dronken. Dat ook.

Verliefd op een ander

Boerin Bertie kiest een prima strategie om wat ongewenst vrouwvolk te lozen. De Escape Room. Het was praktisch geweest als ze de wat vervelende types de code niet had gegeven, maar daar is Bertie jammer genoeg te lief voor. Als heuse Rob Geusjes aaien ze met een black light over de meubels om spannende hints te bemachtigen en uiteindelijk weet het groepje make-uploze praktisch geklede dames de kamer te verlaten.

Tijdens het koken krijgt Bert twee onaangename verrassingen; Rosita kondigt aan verliefd te zijn op iemand anders en Katherine maakt het helemaal bont. Stiekem heeft ze een boek met gedichten, hersenspinsels en Loesje-kreten in elkaar geknutseld. Jammer genoeg heeft het yogameisje de hele dag niks gezegd dus moet Bertie het knutseltype wel uitnodigen voor de logeerweek. Het wordt vast een heel creatief gebeuren.

Oksellaarzen

Theo zoekt het dichtbij huis. Voor de dagdate heeft hij bedacht dat hij samen met zijn dames in een bak modderig water, gekleed in viezige oksellaarzen op zoek zou kunnen gaan naar zeekoeien. Dat lijkt Theo nou echt een superleuk en avontuurlijk idee. Helaas zijn de meningen verdeeld. Er wordt niet veel gepraat in het water maar volgens de Koeman-telg is dat geen probleem. “Oogcontact zegt namelijk meer dan 1000 woorden.”

Dat had Theo een beetje verkeerd ingeschat. Nog voor het keuzemoment haken namelijk twee van de vijf dames af, waardoor onze rode konen-meneer helemaal niet meer mag kiezen. En nou zit hij tijdens de logeerweek opgescheept met die mevrouw met dat gekke armpje. Arme Theo. Hij had er zo goed over nagedacht.

Boer zoekt vrouw: De eerste logeerdag. Volgende week zondag 20.25 NPO1