Meatless monday

26-01-2015 16:02

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Deze dip wordt ook wel ‘vegan creamcheese’ genoemd doordat de artisjok zo’n enorm romige combinatie oplevert waarvan je kan blijven eten. Heerlijk dat het dan toch een stuk gezonder is! De boerenkool geeft het geheel een spannend bittertje en een winterstintje. Snel uitproberen dus!

Wat heb je nodig?

1 blik artisjokharten, afgegoten
½ blik gekookte kikkererwten
½ kop water
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd
½ citroen, het sap
3 grote boerenkoolbladeren, fijngehakt
scheutje olijfolie
handje zonneboempitten
handje bieslook
eventueel: handje parmezaanse kaas
zout en peper

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!