Leven

De beautytrends van voorjaar 2015

28-01-2015 13:02

Altijd interessant om te zien dat mode ook invloed heeft op de beautytrends. In een artikel over modetrends 2015 werd er al gesproken over de fantasiewereld waar de designers zich in waanden om de collecties voor spring/summer 2015 te creëren. Nu met de komst van de nieuwe make-uplijnen zie je dat deze lijn sterk wordt doorgetrokken in de beautytrends voor 2015. We zetten een aantal gespotte trends voor je op een rijtje.

Trend 1: Fairytale colors

De kleuren voor dit voorjaar in de make-up zijn heel dromerig en sprookjesachtig. Dit zie je duidelijk terug in de kleuren die Dior introduceerde. Van mooie zachtgroene tot heel zoete roze tinten. Een bijzondere combinatie om het groen met rose in een pallet te stoppen, maar het ademt wel een en al sprookje.

Trend 2: Licht shiney lippen

Matte lippen was vorig jaar een grote trend en hij zet nog even door. Daarentegen zijn de licht glanzende lippen ook weer terug. Ideaal voor mensen die matte lipsticks te droog vinden voor hun lippen. Heb je toch nog wat matte lipsticks in je voorraad? Breng er dan een zacht laagje gloss overheen of eventueel wat vaseline voor een mooi zacht glanzend effect. Heb je erg droge lippen door het koude weer? Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld eerst even je lippen te scrubben met een washandje en een oogcrème aan te brengen op je lippen, voordat je je lipstick aanbrengt. Een washandje haalt velletjes van je lippen af en maakt ze heel zacht en oogcrème werkt direct extra hydraterend.

Trend 3: Princess Cheeks

Wat ook een duidelijke trend is zijn hele zoete roze tinten op je wangen! Het effect is echt een “doll” look.

Trend 4: Lots of Highlight – Shiney Skin

Er wordt heel veel gespeeld met licht dit voorjaar! Er worden veel verschillende highlighting producten uitgebracht, sommigen in poeder en anderen in crèmevorm. Maar je huid mag er stralend uitzien en een beetje highlight kan daar een geweldige bijdrage aan leveren!

Trend 5: Vlechten

De french braid is weer helemaal terug! Je ziet veel ingevlochten haar, maar ook mooie paardenstaarten met een heel steil haar.

Trend 6: Eyeliner

Ook de eyeliner zie je weer vaak terug! In combinatie met vrij rustige of weinig make-up wordt een dikke eyelinerstreep getoond. Niet zo zeer met een wing, maar gewoon een vrij basic streep langs je wimpers.

Trend 7: Naturel/lichte nagellak

De ultieme voorjaarsnagels zijn licht van kleur, mooi verzorgd (in vorm gevijld) en heel naturel. Deze trend geeft je nagels een hele frisse en cleane uitstraling zonder er eigenlijk veel voor te hoeven doen.

Beeld: Shutterstock