BITS – Gamenieuws: Nintendo op het juiste pad, Grim Fandango Remastered

30-01-2015 16:13

Nieuwe week, nieuwe Bits! Rustige week waarin Nintendo op de goede weg lijkt, en een remaster van de cultgame Grim Fandango verscheen. Cook & Becker presenteert daarnaast piekfijne prints van Dragon Age: Inquisition!

Nintendo maakt winst, minder dan gehoopt

Nintendo heeft in het vorige kwartaal (oktober-december 2014) een winst behaald van 338 miljoen euro. Dat is ongeveer de helft méér dan tijdens hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor, maar toch stelt Nintendo de winstverwachting voor 2014 naar beneden bij. In plaats van een kleine 300 miljoen euro, verwacht men ongeveer 148 miljoen euro winst te maken.

wii_u_black

De verkoop van de Wii U-spelcomputer en de 3DS-handheld vielen tegen, daar tegenover staat de verkoop van Super Smash Bros. (bijna drie miljoen exemplaren), Mario Kart 8 (bijna vijf miljoen) en Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire (ruim negen miljoen). Nintendo’s inkomsten kregen ook een flinke boost door de lage stand van de yen ten opzichte van de dollar en euro; daar heeft het bedrijf op het moment wat geluk mee.

BITS_AMIIBO

Nintendo’s Amiibo’s, de plastic figuurtjes die je met een NFC-chip in sommige spellen kunt laden, vliegen overigens als warme broodjes over de toonbank. Sinds eind november werden er al 5,7 miljoen verkocht. Wat betreft de draagbare 3DS (en 2DS); daarvan zijn er in totaal 50 miljoen in omloop. De Wii U staat nog steeds op een teleurstellende 9,2 miljoen verkochte exemplaren, aan verkopers nota bene; dus het aantal dat in huiskamers staat is nog lager.

Schitterende Dragon Age: Inquisition-prints

De Nederlandse digitale kunsthandel Cook & Becker werkt regelmatig samen met spelontwikkelaars, om mooi artwork en concepttekeningen van games aan te bieden. Altijd tof om te zien, maar het hangt natuurlijk van de game af of je zulke werken ook daadwerkelijk aan je muur wilt hebben.

BITS_DRAGONAGE_CB

Dat treft, want Dragon Age: Inquisition vinden we één van de beste games van het afgelopen jaar. Het fantasy-spel maakt veelvuldig gebruik van een schilderachtig tarotkaartenthema, dat je terugziet in deze prints van 50×30 centimeter.

Op de site van Cook & Becker kun je de vijfdelige serie checken en eventueel bestellen. Zoals altijd gaat het om een beperkte oplage, in dit geval slechts 50.

Grim Fandango Remastered

De kans dat je het puzzel/avonturenspel Grim Fandango hebt gespeeld is waarschijnlijk niet zo groot. Het spel verscheen eind jaren ’90 en kreeg lovende kritieken (vooral door de humor en de sinistere Calaveras-stijl), maar verkocht bar weinig exemplaren. De game wordt gezien als de ‘laatste grote Lucasarts-adventure’, en toen Grim Fandango flopte, raakte dit soort games inderdaad een tijd in ongenade.

Deze week werd het spel opnieuw uitgebracht op Steam en voor de Playstation 4 en Vita. Behalve dat het spel grafisch is opgepoetst lijkt er niet veel veranderd. Dat maakt deze remake wél authentiek, maar ook wat gedateerd.

Als stukje gamegeschiedenis is Grim Fandango Remastered sowieso interessant, maar anno 2015 zou het kunnen dat je er toch niet zo veel plezier aan beleeft. Hier check je ’t spel op Steam (€14,99).

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.