Suus kijkt Boer Zoekt Vrouw

16-02-2015 08:54

Ik begin deze Boer Zoekt Vrouw-recensie even met wat smeuïg nieuws! Smeuïg? Ja. Of het allemaal waar is weten we niet maar aangezien dit seizoen van de agrarische datingshow zo smeuïg is als een plak ontbijtkoek dat 4 maanden geleden per ongeluk onder je keukenblok terechtkwam is dat helemaal niet zo erg.

Blijkbaar heeft boer Tom dus een relatie met Leonie. Nou, dat is niet smeuïg, hoor ik u nu zeggen. Jawél! Want het is niet enge Leonie die in deze serie haar gemanicuurde vingers in de begeerlijke boer probeert te zetten, het is Leonie die in het vorige seizoen het hart van de Franse boer Jos probeerde te veroveren. Ja die. Ze zouden overigens qua uiterlijk zussen kunnen zijn hoor, maar dat geldt voor alle blonde poppetjes die in de buurt van onze hunk gesignaleerd worden.

Leonie is ook de vrouw die door Jos naar huis werd gestuurd omdat hij liever met bebrild muisje Saskia verderging (die er overigens ook alweer vandoor is) en daarna een relatie begon met Jos’ broer Richard (kunt u het nog volgen?) die –saillant detail- zijn verloofde aan de kant zette voor de blondine.

Enfin. Tom en Leonie zouden gesignaleerd zijn in een lingeriezaak om wat kinky 50 Shades of Grey-spulletjes in te slaan. (Dat laatste verzin ik er voor wat extra smeuïgheid zelf maar even bij.) Leonie ’s vader zegt dat het niet waar is, en wij zullen het nooit weten. Maar dat doet er ook niet toe.

Droge dames

Het is de grote dag voor Geert. De eens zo geile boer moet een keuze maken wie van zijn drie aanbidsters het veld moet ruimen. En dan heb ik het niet over de boerenkool plukken want daar zijn ze alle drie even goed in. Als Yvon de gevoelens van de vrouwen checkt, merken we dat ze allemaal graag willen blijven. Ze vinden hem allemaal een leuke jongen, lekker positief, een tikkie druk en ze zijn ook allemaal van overtuigd dat Geert hen leuk vindt. Helaas. Voor oma Mary dan. Geert stuurt de lieve dame naar huis en brabbelt wat over het feit dat hij haar niet genoeg liefde kan geven. Mary heeft daar vrede mee en Geert vindt dat op zijn beurt dan weer “goed om te horen” waarna hij de struise dame nog even flink op de verrimpelde bek pakt alvorens hij haar met koffer de deur uit bonjourt.

De volgende dag wordt er voor dag en dauw rodekool geoogst. “Zal ik effe voor je bukken?” informeert Geert bij Hetty, waar ze natuurlijk geen nee op zegt. Wat blijkt, de dames staan allebei al jaren droog, en niet alleen maar door de leeftijd. Ada is al 25 jaar vrijgezel en laat ietwat gegeneerd doorschemeren dat haar intieme regionen ook al 25 jaar niet meer vochtig geweest zijn. Hetty vertelt ondertussen dat ook zij wel een opfrisbeurt kan gebruiken na jarenlang tegen de rug van haar over meneren dromende echtgenoot aan te hebben gekeken. Geert kan zijn geluk niet op. Hij wordt zowaar weer opgewonden.

Grote bollen gaan diep

Bij knappe boer Tom gaat het er sinds het vertrek van lollige Lotte gemoedelijk aan toe. Gedrieën zitten ze op de trekker en zien ze immense hoeveelheden bollen in de bodem verdwijnen. Omdat je als geïnteresseerde vrouw nou eenmaal vragen dient te stellen over het beroep van je aanstaande, beantwoordt de boer de meest onzinnige vragen van de dames, die op hun beurt aandachtig knikken als Tom vertelt dat kleine bollen minder diep de grond in gaan dan grote. Superinteressant allemaal.

Tom vindt het overigens niet nodig dat zijn toekomstige wederhelft meehelpt in het bedrijf. Het lijkt hem al absoluut fantastisch als ze regelmatig wat koffie en cake komt brengen. Leonie laat de boer even later weten wel toe te zijn aan een vaste relatie. Redelijk overbodige informatie lijkt me aangezien ze meedoet aan een datingprogramma waarin de hoofdprijs niet bestaat uit een date bij kaarslicht maar een levenslange verbintenis met een dagelijks in overal lopend naar mest riekend heerschap die liefst zo snel mogelijk gecompleteerd dient te worden met een verhuizing en de geboorte van een blakend gezonde Hollandse tweeling. Maar dan moet Tom wel een beetje meewerken natuurlijk, hij haakt naar eigen zeggen nogal snel af wanneer een relatie serieus wordt.

Run Ciska, Run

Bertie zit vandaag op de praatstoel. Althans, Bertie praat vandaag. Omdat het nou eenmaal lastig is een levensgezel te kiezen zonder ook maar een woord met de ander gewisseld te hebben. Onder observerend oog van een nogal triest kijkende pony genaamd Darth Vader praat ze met wannalesbie Esther. Bertie dacht eigenlijk dat ze een meisjemeisje was maar dat blijkt alleszins mee te vallen. Esther kan zich hierin vinden. Deze mevrouw die al de gehele serie gesponsord wordt door Klingel of een ander willekeurig Duits praktisch damesmodemerk vindt zichzelf een mooi modepopje met een verrassende inhoud. Bertie weet niet goed hoe hier op te reageren en houdt het op “Hmmm. Ja.”

Even later op het strand geeft Ciska nogmaals aan geen klik te voelen en vraagt aan de boerin of ze nou alsjeblieft misschien toch naar huis mag. Bert wil echter eerst nog met haar praten omdat ze niet gepraat hebben en het daarom ook een beetje gek is dat Cis geen klik voelt. Nadat Ciska heeft vertelt uit wat voor gezin ze komt, iets wat blijkbaar erg interessant is voor de boerin, gaat ze overstag en laat ze de blonde dame vertrekken. “Wel heftig,” vindt Esther. “Hmmmm. Ja,” zegt Bertie.

Lief lam(sworstje)

Jan en zijn dames werken vandaag in de stal alwaar ze lammetjes wegen en voorzien van gekleurde streepjes. Na nog een blik van liefde op de lieflijke beestjes geworpen te hebben verdwijnen de drie in de aangrenzende ruimte alwaar ze –voorzien van een guitig blauw mutsje- diezelfde schattige beestjes door een gehaktmolen persen en er glibberige worstjes van draaien waar dubbelzinnige grapjes over gemaakt kunnen worden. “Want dat heb je nou eenmaal met worst,” aldus Rianne.

Terwijl de dames nog even verder gaan met het in de gewenste lengte snijden van de worstjes, trekt Jan in de stal als een bezetene aan de uiers van zijn schapen om even bij te komen waarna hij aanschuift voor een flink avondmaal wat hij in drie happen naar binnen schuift. Jan heeft haast. Al die dubbelzinnige worstengrapjes worden hem een beetje teveel.

Arme Theo

Arme Theo. Arme arme Theo. De galante boer met de rode konen die als een opgewonden border collie in de wei achter zijn koeien aanrent, wordt vandaag in de steek gelaten door blonde Ria die al snotterend haar keuze probeert toe te lichten aan de boer maar daar niet geheel in slaagt. Gisteren voelde ze namelijk nog wel wat voor Theo maar vandaag niet en dat komt geleidelijk en dat was gisteren niet zo maar vandaag wel en het wordt iedere dag anders. Begrijpt u wel? Nee? Ik ook niet. En Theo ook niet. En Yvon ook niet. Onderwijl blijft Ria maar huilen en bazelen en ook Nancy weet het even niet meer. Zij zit nu namelijk met Theo opgescheept, maar wil ze dat wel? Wat een cliffhanger!

Meer duidelijkheid. Volgende week zondag 20.25 NPO1