Studentenrecept: pasta met groente en parmaham

25-02-2015 14:03

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Vanavond wilde ik risotto maken of een hamburger maar ik kon op de een of andere manier niet echt iets bedenken waar ik ontzettend gelukkig van werd en dus besloot ik het over een hele andere boeg te gooien. En dus maakte ik pasta :D. Een pasta die ik nog nooit had gehad met o.a. gebakken parmaham en ricotta en het was lekker. Ik denk dat er heel veel mensen zijn (ik denk aan mijn vriendin Layla) die dit recept HEEL lekker vinden. Ik vond het zelf 3 tot 4 sterren lekker, maar ik ben gewoon niet echt ontzettend fan van gebakken ham/bacon. Op een burger wel, maar niet zo in een pasta. Net als pasta met spekjes, brrr, niet vies maar ook niet mijn ding. Maar ik denk dus dat een heel groot publiek dit recept HEEL lekker vindt. Dus, probeer ‘t. Hoe? ZO!

Nodig voor één persoon: 2 plakjes parmaham – 10cm courgette – twee handen spinazie – tagliatelle – 3 eetlepels ricotta – 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 limoen (die limoen vond ik niet heel aanwezig qua smaak, dus wil je goedkoper; laat de limoen achterwege)

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.