BITS – Gamenieuws: Comeback voor Rock Band, MGSV verschijnt 1 september

06-03-2015 16:30

Een bekende naam keert terug, Rock Band; en er verdwijnt er eentje, Maxis! GTA V krijgt eindelijk de beloofde ‘heists’, en Metal Gear Solid V verschijnt op 1 september. Fijn weekend!

Rock Band komt naar PS4 en Xbox One

Guitar Hero veroorzaakte een paar jaar geleden een enorme hype. Zowat iedereen vond het leuk om met plastic gitaartjes (en later andere instrumenten zoals bas en drums) liedjes na te spelen. Op een gegeven moment bracht Activision echter zó veel Guitar Hero’s in korte tijd uit dat het vervelend werd (21 games in amper vijf jaar!).

BITS_ROCKBAND4

De ontwikkelaar van de eerste Guitar Hero, Harmonix, was op dat moment al lang niet meer verantwoordelijk voor de serie en werkte het idee verder uit met Rock Band. Helaas voor hen bracht de lawine aan muziekspellen ook deze serie in diskrediet. Deze week kondigde de studio echter aan dit jaar nog met een nieuw deel in de serie te komen: Rock Band 4.

Harmonix belooft dat als je ooit nummers gekocht hebt voor een eerdere Rock Band, deze gratis beschikbaar zijn in de nieuwste versie. Naar verluidt is het nieuwste deel compatible met al je oude plastic instrumenten, hoewel er ook nieuwe versies worden uitgebracht door Mad Catz.

Toevallig dachten we er laatst nog aan hoe leuk het was om dit soort games te spelen, vóór de markt totaal werd vergald. Hopelijk voor Harmonix is men die overkill een beetje vergeten.

Hoe is het met de maker van Minecraft?

Deze week had de website Forbes een mooi interview met Markus Persson, onder de naam ‘Notch’ beter bekend als de man achter het megasucces van Minecraft. Microsoft kocht zijn ontwikkelstudio Mojang vorig jaar september voor een kloeke 2,5 miljard dollar.

BITS_NOTCH

Persson vertelt in het interview dat hij in toenemende mate vervreemd raakte van zijn eigen creatie en achterban, en het zat was om als symbool van Minecraft behandeld te worden. Verder bevat het stuk meer info over de overname zelf; Microsoft had in Europa miljarden euro’s geparkeerd die niet naar de VS konden worden verplaatst zonder fikse belastingaanslag, dus lieten ze het maar rollen!

Ondertussen lijken Notch en zijn oud-collega’s nog in een soort waas te leven; dure huizen, exorbitante feesten in casino’s, het kán niet op!

Metal Gear Solid V verschijnt 1 september

Deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe Metal Gear Solid vanaf 1 september speelbaar is. Op deze datum verschijnt de game voor de Playstation 3/4 en Xbox 360/One. De pc-versie (op Steam) komt twee weken later uit: 15 september.

EA sluit Maxis

Electronic Arts maakte deze week bekend dat de ontwikkelstudio Maxis zal sluiten. De naam van deze studio komt je vast bekend voor: hij is verantwoordelijk voor o.a. De Sims en Sim City.

BITS_SIMCITY

Het personeel wordt zoveel mogelijk bij andere studio’s van EA ondergebracht. De genoemde series blijven bestaan; ze worden in het vervolg alleen door andere teams gemaakt. Wederom een gevestigde naam die verdwijnt, hoewel deze door de bizarre launch van met name Sim City een behoorlijke deuk had opgelopen.

GTAV krijgt eindelijk, eindelijk ‘heists’

Het heeft even geduurd, maar na anderhalf jaar lijken de aangekondigde missies in teamverband, de ‘heists’, eindelijk komende week in GTA V te verschijnen.

De pc-versie werd onlangs maar weer eens een keertje uitgesteld, en verschijnt op 14 april.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter:@Bitspost’ of op Facebook!