BITS – Gamenieuws: Bloodborne, Pillars of Eternity en Jaws of Hakkon

27-03-2015 16:00

Eindelijk weer een week waarin behoorlijk wat nieuwe games verschenen, en niet de minste! Bloodborne, Pillars of Eternity én een uitbreiding voor Dragon Age: Inquisition. Fijn weekend!

Tip: installeer games sneller op PS4 en X1

Vroeger hoefde je alleen op de pc een game te installeren, maar op de meeste spelcomputers is dit tegenwoordig ook de standaardprocedure. Waarschijnlijk is het je al opgevallen: dit duurt lang. Heel erg lang.

De Playstation 4

Verdachte 1: P. Station

Schijnbaar blijven de Playstation 4 en Xbox One naar updates zoeken, en downloaden ze deze tijdens het installeren. Hierdoor gaan allebei deze procedures tergend langzaam. Gelukkig is er een truc: verbreek vóór het installeren de internetverbinding en sluit ‘m daarna weer aan.

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013

Verdachte 2: X. One

 

Misschien kende je deze trick al, maar het scheelt aanzienlijk!

Bloodborne

De Playstation heeft op het moment niet zo veel games die je als liefhebber móet spelen, en veelbelovende titels zoals Uncharted 4 werden recent doorgeschoven naar volgend jaar. The Order: 1886 hád eigenlijk een ‘must-play’ moeten zijn, maar dat spel viel helaas een beetje tegen.

BITS_BLOODBORNE2

Deze week verscheen echter ook Bloodborne; een kneitermoeilijke actie-RPG waarin je als een razende roeland de meest verschrikkelijke monsters aan stukken hakt. Het spel is gemaakt door From Software, eerder verantwoordelijk voor vergelijkbare games als Demon’s Souls en Dark Souls.

De game krijgt gloeiende kritieken en wordt bestempeld als game die je móet spelen. In principe zijn we het daar mee eens, mits je onthoudt dat het wel om een zéér lastige en frustrerende titel gaat. Daar moet je tegen kunnen!

Pillars of Eternity

BITS_PILLARSETERNITY
Ouderwetse RPG’s in de stijl van Baldur’s Gate verschijnen niet zo regelmatig, dus als je van dit type spellen houdt is Pillars of Eternity wellicht de moeite waard. De fantasy-RPG is gemaakt door Obsidian Entertainment; voor een groot deel dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor geweldige spellen als Baldur’s Gate, Icewind Dale en Planescape: Torment.

Pillars of Eternity kwam gisteren uit voor de pc. Hier vind je meer info, en links naar de verschillende distributieplatformen waar je ‘m kunt aanschaffen (o.a. GOG.com en Steam).

Jaws of Hakkon

Aangezien we het tóch over RPG’s hebben: deze week verscheen vrij onverwacht een uitbreiding voor Dragon Age: Inquisition. Een leuke surprise, want dit was één van onze favoriete games van vorig jaar!

BITS_JAWSHAKKON

De uitbreiding, Jaws of Hakkon, bevat een nieuw gebied waarin je op zoek gaat naar een draak waartegen de vorige inquisiteur het ooit opnam. De nieuwe avonturen zijn behoorlijk pittig, en geven je de kans om nieuwe magische voorwerpen te bemachtigen.

Jaws of Hakkon is voor ongeveer 15 euro verkrijgbaar voor de Xbox One- en de pc-versie van Dragon Age: Inquisition. Playstation 4-bezitters moeten nog even wachten.

Waarom wordt er zo veel geld gestopt in Serious Games? Check deze column die eerder deze week verscheen! Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.