Meatless monday

30-03-2015 14:28

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de specialiteiten uit de Spaanse keuken met een recept voor vegetarische Paella. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Mercat.

Paella

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig een echte Spaanse klassieker. Het belangrijkste hoofdingrediënt is rijst die lang gekookt wordt in bouillon, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, omdat de paella het lekkerst is nadat deze lang en goed gegaard heeft. Wist je dat Spanjaarden hun lunch als hoofdmaaltijd zien en dat hier dus uitgebreid de tijd voor genomen wordt? Houd er dan ook rekening mee als je in Spanje op vakantie bent, dat de winkels tijdens dit siësta moment gesloten zijn en de locals lekker uitgebreid aan het eten zijn. Zouden wij ook vaker moeten doen! Dus lekker aan de paella en de wijn als je in Spanje vakantie viert.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de paella:
400 gr paellarijst
12 groene asperges, in stukken van 4cm gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
400 gram spinazie
50 gram witte ui, fijngesneden
3 tomaten, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, gesneden of geperst
40 gram Spaanse paprika puree (pimiento choricero)
8 deciliter groentenbouillon
100 gram courgette, gesneden in blokjes
100 gram snijbonen, gesneden in stukjes
100 gram doperwten
12 mini courgettes, gehalveerd
12 padron pepers

Voor de garnering
1 citroen, in 12 partjes gesneden
handje peterselie, grofgehakt
zout en peper

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!