Leven

Vijf tips voor glanzend haar

30-03-2015 11:32

Wie wil het nou niet? Van dat geweldig mooie en glanzende haar! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat je haar gaat glanzen? Verruil je doffe lokken met schitterende en stralende lokken met onderstaande tips!

Tip 1. Spoel je haar met koud water na het wassen

Een niet zo heel comfortabele tip, maar het werkt wel! Als je je haar hebt gewassen, zet dan op het laatst je douchewater op een koude temperatuur. Hierdoor sluiten je haarschubben en gaat je haar meer glanzen!

Tip 2. Föhn je haar naar beneden

Als je je haar met je haarrichting meeföhnt, dus naar de grond toe, zorg je er ook voor dat je haar meer gaat glanzen. Dus niet op je kop föhnen maar juist met je haarrichting mee naar beneden föhnen!

Tip 3. Gebruik haarolie

Er zijn heel veel soorten olie op de markt voor je haar, bijvoorbeeld Maroccan Oil, maar dat zijn vrij dure producten. Je kunt ook avocado-olie gebruiken, wonderolie, of amandelolie (ook super fijn voor je huid). Een olie voelt veel verzorgende aan dan een ander product, maar je haar kan er ook wat vetter door worden. Gebruik dus niet teveel product! Ook kun je het hair growth serum van Fantasia gebruiken, daar zit wortelolie in. (daar heb ik een video over gemaakt) en die is verkrijgbaar bij een aziatische toko!

Tip 4. Laat op tijd je punten knippen

Als je je haar op tijd laat knippen ziet je haar er zoveel gezonder uit! Het voelt veel fijner doordat er geen dode punten aan zitten en je ziet gewoon dat het veel meer glanst! Ik weet dat de meeste vrouwen de kapper zo veel mogelijk weren (ze knippen altijd teveel af :-) maar toch is het heel belangrijk om op tijd naar de kapper te gaan!

Tip 5. Stijl of krul je haar

Dit werkt voor mij echt perfect. Echt altijd als ik mijn haar krul of stijl gaat het ontzettend glanzen, zo bizar! Dat komt door de invloed van de warmte. Zorg wel dat je van te voren een beschermend product aanbrengt, zodat je haar niet beschadigd wordt door de hitte.